Bebek bakıcısı profili, özgeçmişi veya CV'si nasıl hazırlanır?

Bebek bakıcısı profili, özgeçmişi veya CV'si nasıl hazırlanır?

Yazan Babysits
3 dk okuma

Babysits'te, ailelerin bir bebek bakıcısında aradığı tüm gerekli bilgileri içeren bir profil oluşturabilirsiniz. Babysits'te en iyi profili nasıl hazırlayacağınızı biliyor musunuz? Babysits profilinizi veya genel olarak bakıcı özgeçmişinizi veya CV'nizi iyileştirmeye yardımcı olması için aşağıdaki bilgi grafiğine ve ipuçlarına göz atın!

Bakıcı Profili/Özgeçmişinin Temelleri:

Ebeveynler genellikle daha iyi görünen ve daha eksiksiz bir bebek bakıcısı profili veya özgeçmişi ile ilgilenirler, bu yüzden sizinkinin de kalabalığın arasından sıyrıldığından emin olun! Başarılı bir profil için altın kurallar nelerdir? Aşağıdaki kolay adımları izleyin:

bebek bakıcısı olarak nasıl iş bulunur

Açıklama ve Tecrübe

Ebeveynler genellikle açıklama bölümüne çok dikkat ederler çünkü burası bakıcılar hakkında en çok bilgi alabilecekleri yerdir.

Çok uzunsa, ebeveynler yalnızca ilk birkaç satırı okur. Öte yandan, çok kısa olduğunda da, yeterli bilgi vermeme ihtimali vardır. Bu nedenle, kim olduğunuzu, ne yaptığınızı ve ne sunduğunuzu kısaca açıklayan samimi bir anlatım tercih edin.

Kendinizi anne ve babaların yerine koyun. İhtiyaçları genellikle özeldir, örneğin: "Oğlumu her gün okula götürebilecek ve onu alabilecek bir bebek bakıcısı arıyorum". Gözünüze çarpan ilk şey nedir?

  • Her gün
  • Okula götürebilecek

Ehliyeti olan ve her gün müsait olan birini arıyorlar. Bu nedenle, ailelere sunabileceğiniz belirgin özellikleriniz varsa, bunları hemen belirtmekte fayda var.

Bebek bakıcısı açıklama bölümüne dahil edilmesi gerekenler:

  • Önce adınızı ve kim olduğunuzu belirterek kendinizi tanıtın. Bebek bakıcısı, dadı yoksa bir eğitimci olarak mı iş aradığınızı belirtin.

  • Daha önce çocuk veya bakıcılık deneyiminiz olup olmadığını belirtin. Bu size daha fazla avantaj sağlar çünkü her zaman geçmişte birlikte çalıştığınız insanlardan size referans olmalarını isteyebilirsiniz.

  • Neler sunabileceğinizi belirtin: yabancı dil, ehliyet, ilk yardım sertifikası, uzaktan bebek bakıcılığı, vb. Becerilerinizi sunarak bir ailenin ihtiyaçlarını önceden tahmin etmek her zaman daha iyidir.

  • Müsaitlik. Esnek olmak iyidir, fakat çalışma saatlerinizi uzatamıyorsanız bunu belirtmekte fayda var. Ancak, "Öğleden sonra müsait değilim" yerine "Çocuklarınızı okuldan almak için her sabah müsaitim" gibi ifadelerle müsaitlik durumlarını belirtin.

Bebek bakıcısı açıklama bölümünde kaçınılması gerekenler

  • "Acil iş arıyorum" gibi ifadelerden kaçınmaya çalışın. İsteğiniz samimi olsa da, genellikle bu tarz ifadeler itici olabilir. Örneğin, "Çocuklarınızla geçirecek bolca vaktim var, ihtiyaçlarınızı kolayca karşılayabilirim" yazın.

  • Çocuklarla deneyiminiz yoksa özellikle söylemeyin. Mesela, küçük kardeşlerinize veya kuzenlerinize baktıysanız, bunları belirtebilirsiniz. Aksi takdirde, çocuklara bakmanın ne kadar önemli olduğuna değinebilirsiniz.

  • Yalan söylemeyin çünkü yalanlar felakete yol açar. Sözgelimi arabanız yoksa ehliyetinizin olduğunu veya yürümenin sizin için sorun olmadığını yazın. Mümkün olduğunca dürüst olmaya çalışın.

İşte, çocuk bakıcısı profiline veya özgeçmişine ne yazıp ne yazmayacağınızı özetleyen bir görsel.

Bakıcı açıklması nasıl yazılır

Kaliteli bir profille, Babysits aracılığıyla harika bir bebek bakıcılığı işi bulmak oldukça kolay. Açıklamanız, referanslarınız ve değerlendirmeleriniz ile bakıcılık niteliklerinizin reklamını yapın ve rozet sistemi sayesinde görünürlüğünüzü artırmayı unutmayın!

Bebek Bakıcısı Topluluğuna Katılın!

Ücretsiz kaydol