Nasıl güvenilir bir bebek bakıcısı bulabilirsiniz?

Nasıl güvenilir bir bebek bakıcısı bulabilirsiniz?

Yazan Babysits
3 dk okuma

Bebek bakıcısı mı arıyorsunuz? Giderek daha fazla aile, güvenilir bir bebek bakıcısı aramak için internete giriyor. Ancak, bir bakıcı bulmanın en iyi yolu nedir? İyi bir bebek bakıcısı ararken ne yapmanız gerektiğine dair derlediğimiz 10 ipucunu okuyun.

1. Aradığınız özellikleri yazın

İlk olarak, ne tür bir bebek bakıcısı aradığınıza karar vermek önemlidir. Sadece hafta sonları için mi yoksa hafta boyunca size yardımcı olabilecek bir bebek bakıcısı mı arıyorsunuz?

Belki de size küçük ev işlerinde yardımcı olabilecek bir bebek bakıcısı arıyorsunuzdur. Bunları dikkatlice düşünün! Ne istediğinize ve neye ihtiyacınız olduğuna dair net bir fikriniz olur olmaz, bir Babysits profili oluşturabilir ve aradığınız bakıcıyı iş ilanınıza yazabilirsiniz. Profilinizde ne aradığınızı açıklayın ve mümkün olduğunca detaylandırın.

2. Birden fazla bebek bakıcısı arayın

Belirli bir programa göre değil de genellikle düzensiz olarak bir bebek bakıcısına ihtiyacınız varsa, tek bir bakıcı yerine birden fazla bebek bakıcısı aramak faydalı olabilir. Daha sonra, örneğin sınavlar veya değişen programlardan dolayı bir bebek bakıcısının müsait olmaması durumunda, onun yerine farklı bir bebek bakıcısını çağırabilirsiniz. Bu şekilde, durum ne olursa olsun her zaman müsait bir bebek bakıcınız olur.

3. Referanslar ve değerlendirmeler!

Bir bebek bakıcısı tutmadan önce, bakıcının referanslarını ve değerlendirmelerini incelemek iyi bir fikirdir.

Babysits'te çok sayıda referans ve değerlendirme okuyabilirsiniz. Bu özellikten kesinlikle yararlanın! Bu referanslar ve değerlendirmeler, bebek bakıcısının nasıl çalıştığına ve nasıl bir insan olduğuna dair mükemmel bir izlenim verebilir. Bu şekilde daha iyi ve doğru bir karar verebilirsiniz.

4. Deneyim ve yaş

Babysits'te, mevcut tüm bebek bakıcılarını kriterlerinize göre filtereleyebilir ve onlarla ilgili önemli bilgileri görebilirsiniz. Ailenizin bakıcısı olabilecek birini buldunuz mu? Yaşına ve deneyimine iyi baktığınızdan emin olun. Çocukları gerçekten seven, ancak henüz fazla deneyimi olmayan genç bir bebek bakıcısı tutmak isteyebilirsiniz. Veya bazı durumlarda, belirli ihtiyaçları olan çocuklarla deneyime sahip daha yaşlı bir bebek bakıcısını veya dadıyı seçmek isteyebilirsiniz.

Karar sizin!

5. Kararınızı verin ve iletişime geçin

Zamanı geldi! Bazı bebek bakıcılarının profillerini taradınız. Şimdi listeyi kısaltmaya ve bebek bakıcılarıyla iletişim kurmaya başlamanın zamanı geldi. Çevrimiçi topluluğumuz aracılığıyla, bölgenizdeki bebek bakıcılarıyla kolayca iletişime geçebilirsiniz. Ailenizle birlikte çalışmak için uygun olduğunu düşündüğünüz bebek bakıcıları ile iletişime geçmek için Babysits mesajlaşma sistemini kullanın. Buradan görüşme ve tanışma toplantısı için randevu oluşturabilirsiniz.

6. Görüşme ve tanışma toplantısı

Bebek bakıcısının kim olduğu, önceki deneyimleri ve işle ilgili yetkinlikleri hakkında mümkün olduğunca net bir görüşe sahip olmak için bir görüşme/tanışma toplantısı planlayın. Tanışma toplantısı sayesinde, siz (ve çocuğunuz) potansiyel bebek bakıcısını daha iyi tanıyabilirsiniz.

Bu görüşme sırasında, çocuğunuzla bakıcının anlaşıp anlaşamadığı ve bakıcının aileniz için uygun olup olmadığı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

7. Şartlar üzerinde anlaşmaya varmak

Birçok ebeveyn, bebek bakıcılığından daha fazlasını yapabilecek bir bakıcı arıyor.

Örneğin, yemek pişirebilen veya basit ev işleri yapabilen bir bebek bakıcısı. Bu elbette mümkün, ancak garanti değildir. Bu konuları her zaman önce bebek bakıcısıyla konuşmak gerekir. Her ne kadar bu bazen mümkün olabilse de, çocuklarınızın sevdiği eğlenceli ve yaratıcı bir bebek bakıcısının her zaman bir hizmetçi veya kahya gibi çalışamayacağını unutmayın.

En önemlisi de, bebek bakıcısı ile bebek bakıcılığı ücretini ve hangi hizmetler için ona ne kadar ödemek istediğinizi konuşmayı unutmayın.

8. Deneme süresi

Bir deneme süresi belirleyin. Bu süre zarfında siz, çocuğunuz ve bebek bakıcısı, bebek bakıcılığının planlandığı gibi gidip gitmediğini görebilirsiniz. Memnun değilseniz, her zaman aramaya devam edebilir ve başka bir bebek bakıcısı bulabilirsiniz.

9. Bakıcıyı tanıştırmak

Çocuk küçükse (örneğin 5 yaş altı) ve çocuk bakıcısının çocuğu okuldan almasını istiyorsanız, bakıcıyı öğretmenler veya anaokulu personeli ve okuldaki diğer velilerle tanıştırmak gayet mantıklı bir davranış olur. Bu sayede yanlış anlaşılmaları önleyebilirsiniz.

10. İçgüdülerinizi dinleyin

Sonuçta, her şey sizin çocuğunuzla ilgili. Bu nedenle, içgüdülerinizi dinlemek önemlidir. Sadece tam manasıyla eminseniz bir bebek bakıcısı tutun ve hala biraz daha araştırmak istiyorsanız kendinizi suçlu hissetmeyin.

Yukarıdaki ipuçlarıyla, ailenizin ihtiyaç duyduğu güvenilir bebek bakıcısını hızlı ve kolayca bulacağınızı umuyoruz.

Hemen bebek bakıcısı aramaya başlayın!

Bebek Bakıcısı Topluluğuna Katılın!

Ücretsiz kaydol