Çocuklar için Sağlıklı Krep Tarifi

Çocuklar için Sağlıklı Krep Tarifi

Yazan Babysits
3 dk okuma

Herkes krep sever, bu yüzden çocuklarla eğlenmeniz için bu lezzetli ve sağlıklı krep tariflerini hazırlamaya karar verdik. Krepler, özel günleri hatta bir Pazar sabahını canlandırmak için her zaman eğlenceli ve kolay bir seçenektir, ancak sağlıklı bir şekilde kreplerin tadını çıkarabilsek harika olmaz mıydı? Bu kepekli krepler sadece lezzetli değil, aynı zamanda geleneksel krep tariflerine göre daha sağlıklı. Ve inanın, çocuklar aradaki farkı anlamayacak!

Krep yaparken iyi eğlenceler

Bu sağlıklı krep tarifleri zaten harika, ancak çocukların tarifleri daha çok sevmesi için hayvan şeklinde eğlenceli krepler yaparak tarifleri daha da eğlenceli hale getirmeye karar verdik. Beş farklı tasarım oluşturduk, ancak hayal gücünüzle bu tasarımları daha da çoğaltabilirsiniz. Çocuklar genellikle mutfakta yardım etmeyi severler, krep tarifleri onları da dahil etmek için mükemmel bir fırsat. Kendi tasarımlarını yaparken eğlenmeleri için bazı sağlıklı krep malzemeleri koymanızı öneririz. Kreplerimizde muz, üzüm ve çilek dilimleri kullanarak hayvanları gerçekten canlandıran eğlenceli detaylar ekledik.

Çocuklar için kedi şeklinde krep

Sağlıklı alternatifler

Çocuklar için yemek pişirirken sağlık ve afiyet önceliğimizdir. Bu nedenle, bu tarif için alışılmışın dışına çıkıp benzersiz ve lezzetten ödün vermeyen, sağlıklı bir krep alternatifi yapmak istedik. Bunun için işlenmiş beyaz un kullanmayıp yerine tam buğday unu tercih ettik. Seçebileceğiniz çok sayıda harika süt seçeneği var, ancak şekersiz badem sütü kullandık ve biraz doğal şeker eklemek için iyi bir bal tercih ettik.

Çocuklar için eğlenceli krep tarifleri

Krep tarifi

Hazırlık süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Porsiyon: 8 orta boy krep
Öğün: Kahvaltı
Pişirme yöntemi: Ocak
Mutfak: Amerikan

Malzemeler

  • Yarım su bardağı badem sütü (şekersiz)
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Servis için en sevdiğiniz süslemeler (dilimlenmiş çilek ve muz gibi taze meyveleri tavsiye ederiz)

Yapılışı

  1. Büyük bir kapta kuru malzemeleri birleştirin ve bir kenara koyun. Başka bir kapta, yaş malzemeleri çırpın. Yaş ve kuru malzemeleri birleştirin ve çırpmaya devam edin.

  2. Krep hamurunun parçalarını sıcak bir ızgaraya veya bir kızartma tavasına dökün ve krepler hafifçe kızardığında çevirin. Doğal olarak, döktüğünüz krep hamurunun miktarı oluşturduğunuz tasarıma bağlı olacaktır. Krep tırtılımıza birden fazla mini krep oluşturmak için küçük porsiyonlarda krep hamuru kullandık.

  3. Krepleri en sevdiğiniz malzemelerle süsleyin. Bu işin eğlenceli kısmı! Çocukların kendi kreplerini süslerken eğlenmeleri için bazı seçenekler sunmanızı öneririz.

Çocuklar için kolay krepler


Tariflerinizi görmek isteriz! Çocuklarla evde deneyin ve bizi de etiketleyin @babysits.

Bebek Bakıcısı Topluluğuna Katılın!

Ücretsiz kaydol