Çocuklar için iklim krizi

Çocuklar için iklim krizi

Yazan Babysits
2 dk okuma

Çocuklarınız hiç “Kutuları neden başka bir çöpe atıyoruz?”, “İnsanlar neden et yemiyor?” ya da “Haziran'da neden kar yağıyor?” diye sordu mu? Bu soruları, konuşmanın gitmesini istediğiniz yere bağlı olarak basit veya karmaşık olarak cevaplayabilirsiniz. Doğru kaynaklarla, Dünya'yı korumak ve daha iyi kararlar almak için çocuklarınızı eğitebilir ve donatabilirsiniz.

Çocuklara iklim krizini anlatalım

Explaing climate change to children

Neden çocuklarınızla iklim değişikliği hakkında konuşmalısınız?

Çevreci olmanın ne anlama geldiğini ve iklim değişikliğinin ne olduğunu bilmeleri neden önemli? Bunlar dünya çapında çok popüler ve önemli konular ve çocuklarınız büyüdükçe bunlarla karşılaşacaklar. Konuşmaları gerçeklerle nasıl yönlendireceklerini bilmeleri önemli. Gezegenimizde neler olduğunu ve bunların gelecekte onları nasıl etkileyeceğini tartışmak, günlük hayatta proaktif olmanın neden önemli olduğunu keşfetmelerini sağlayacaktır. Umarız çevreyi korumak için kişisel bir sorumluluk geliştirirler. Bir ebeveyn olarak çocuklarınıza çevre dostu davranışları aşılamanız önemlidir, böylece onlar da sahip olduklarına minnettar olacaklarıdır. Çocuklar, verilen doğru bilgilerle kirlilikle mücadelenin ön saflarında yer alan minik savaşçılar olacaktır.

Çocuklarınızla iklim değişikliği hakkında nasıl konuşmalısınız?

  • Yemek yerken
    Bu konuda konuşmak için yemek masası uygun bir yerdir. Herkes kendi gününü anlattıktan sonra, çocuklarınızın çevre hakkında ne bildiği hakkında sorular sormaya başlayabilirsiniz. Onlara dışarıda ve doğada vakit geçirmeyi ne kadar sevdiklerini ve doğal güzellikleri kaybetsek en çok neleri özleyeceklerini sormak için iyi bir zaman.

  • Yürüyüşe çıkmak
    Çevreyle ilgili hem olumlu hem de olumsuz görüşleri hakkında konuşmak için çocuklarınızla yürüyüşe çıkın. Nelerin doğaya ait olup nelerin yapay olduğunu size söylemelerini isteyin. Çocuğunuza ormanların, havadaki karbondioksit oranının ve çevreyi çöplerden veya okyanustaki petrol, gibi doğal olmayan şeylerden temizlemenin neden önemli olduğunu öğretin. Kirlilik ve ormansızlaşmanın o habitatlarda yaşayan hayvanlara nasıl zarar verdiği hakkında konuşmayı da unutmayın.

  • Daha sık konuşun
    Çocuklarla sık sık konuşursanız, bazı şeylerin çevreyi nasıl etkilediğini onlara göstermek daha kolay olur. Temiz bir kumsalda mı yoksa çöplerle dolu bir kumsalda mı oturmayı tercih ederdiniz gibi sorular, çocukların doğanın nasıl olması gerektiği konusunda beyin fırtınası yapmasını sağlayabilir. Bu da gezegende yaşayan canlılara saygı duymalarına vesile olabilir.

Çocukların çevreyle ilgilenmesini sağlayın

Çevreyle ilgilenmeyi eğlenceli hale getirmenin birçok yolu vardır. Küçük çevrecilerimize dünyaya yardım etmek için yeterince güçlü olduklarını hissettirmek için bir süper kahraman adı verebilirsiniz. Tamamladıkları tüm çevreci görevler için puanlar veya ödüller verebilirsiniz. Meseleyi olumlu ve eğlenceli bir hale getirip, siz de şevkle bu sürece katıldığınız sürece, çocuklarınız da peşinizden gelecektir. Daha başka fikirler edinmek için diğer makalemize de göz atabilirsiniz.

Bebek Bakıcısı Topluluğuna Katılın!

Ücretsiz kaydol