Dadı/Bakıcı Sözleşmeleri: Örnek Şablon

Dadı/Bakıcı Sözleşmeleri: Örnek Şablon

Yazan Babysits
3 dk okuma

Dadı veya bebek bakıcınız için bir iş sözleşmesine mi ihtiyacınız var? Babysits'in ücretsiz şablonunu kullanın ve dadı veya bebek bakıcısı sözleşmeleri hakkında her şeyi öğrenin.

Bebek bakıcısı ve dadı sözleşmeleri hakkında daha fazla bilgiye mi ihtiyacınız var? Hemen yazımızı okumaya başlayın! Doğrudan konuya girmek ve örnek bir sözleşme görmek isterseniz, bu makalenin en sonuna gidin veya burayı tıklayın!

Bebek bakıcısı veya dadı sözleşmesi mi yapmak istiyorsunuz?

Birçok ebeveynin (ve çocuk bakıcısının) sorabileceği ilk soru, “Bir sözleşmeye ihtiyacım var mı?” olacaktır.

Bu sorunun cevabı, duruma göre değişir. Örneğin, bebek bakıcısı olarak veya çocuk bakımı için tanıdığınız birisi ile anlaştığınızda, sözleşme yapmak genellikle çok yaygın değildir.

Her halükarda, bir sözleşme yapmak, hem ebeveyni hem de çocuk bakıcısını korumanın, belirli beklentiler ve anlaşmalar konusunda netlik sağlamanın en kolay yolu olabilir.

Bakıcılık veya dadılık sözleşmesine hangi bilgiler dahil edilmelidir?

Belirtildiği gibi, bir bakıcılık veya dadılık sözleşmesi, işle ilgili belirli beklentiler ve anlaşmalar konusunda netlik sağlamalıdır.

Bu beklentiler ve anlaşmalar aşağıdakileri (ve daha fazlasını) içerebilir:

  • Görevler ve Sorumluluklar
  • Maaş detayları
  • Temel kurallar (Ev kuralları)
  • Çalışma süresi
  • Acil durumlarda yapılması gerekenler
  • Sözleşmenin bitiş tarihi

Yukarıdaki bölümlere hangi spesifik bilgileri ekleyebileceğiniz hakkında daha fazla bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.

Bakıcılık/dadılık sözleşmesinde görev ve sorumluluklar

Sözleşmenin bu bölümünde, aşağıdakileri açıkça düzenleyebilirsiniz:
Bebek bakıcısının/dadının temel sorumlulukları.

Örneğin çocuğa bakmak, yemek yedirmek, oyuncaklarını temizlemek, ödevlerine yardım etmek gibi yapılması gereken işler olabilir.

Bebek bakıcısı/dadı çok belirli bir programa göre çalışacaksa, bununla ilgili beklentileri de buraya ekleyebilirsiniz. Örneğin, çocukları belirli bir saatte okuldan alıyorlarsa ve ebeveynler işten eve gelene kadar onlara bakıyorlarsa. Elinizden geldiğince, haftalık saatlere ve ihtiyaç duyulacak zaman dilimlerine ilişkin beklentileri de ekleyin.

Maaş detayları

Burada, çocuk bakıcısı veya dadı ile anlaştığınız ücreti eklemelisiniz. Ayrıca ödemeyi ne zaman alacaklarını da açıkça belirtmelisiniz. Her rezervasyon veya randevudan sonra, her hafta, iki haftada bir vb.

Burada, anlaşılan saatlerin dışında fazladan çalışmalarının istenmesi durumundaki beklentileri de açıkça belirtebilirsiniz.

Son dakika randevuları veya tatiller gibi daha yüksek ücret ödenmesi gereken durumları da sözleşmeye dahil etmek önemlidir.

Temel kurallar

Burada bebek bakıcısının uymasını istediğiniz temel kuralları belirleyebilirsiniz. Örneğin çocukların televizyon izlemesine izin verebilirler mi, ne tür atıştırmalıklara izin verilir, evde nerelere girmelerine izin verilir ve ne kullanabilirler. Bu bölüm, önemli olduğunu düşündüğünüz, bebek bakıcısının veya dadının kabul etmesi için kağıt üzerinde açıkça yazılmasını istediğiniz her şeyi içerebilir.

Acil durum planlaması

Bebek bakıcısının farklı durumlarda belirli şekillerde tepki vermesini istiyorsanız, bunları da sözleşmeye ekleyebilirsiniz. Bunlar, bir acil durum, hastalık veya daha farklı durumlarda yapılması gerekenler olabilir.

Çalışma süresi

Bu bölümde, sözleşmenin ne zaman başlayacağını belirtmelisiniz. Kısaca çalışmaya başlangıç tarihini ekleyebilirsiniz. Dadı veya bebek bakıcısı hizmetlerine ne kadar süreyle ihtiyacınız olacağına dair bir fikriniz varsa, bunu da burada belirtebilirsiniz. Örneğin, tüm yıl boyunca bebek bakıcısına/dadıya ihtiyacınız varsa, bunu bir bitiş tarihi olarak ekleyebilirsiniz. Veya sözleşmenin uzatılması ile ilgili şartları yazabilirsiniz.

Sözleşmenin sonlandırılması veya değiştirilmesi

Bakıcı/dadı sözleşmesine, hangi durumlarda sözleşmenin sona ereceğine dair bir bölüm eklemelisiniz. Bu bölümde, sözleşmeyi hangi durumlarda sonlandırabileceğinizi ve sözleşmeyi değiştirmek veya sona erdirmek için sizin veya bebek bakıcısının/dadının ne zaman haber vermesi gerektiğini belirtebilirsiniz.

Dadı/Bakıcı Sözleşmesi Örneği

İşte bebek bakıcısı/dadı sözleşmesi şablonumuz! İndirip kullanabilir veya istediğiniz şekilde uyarlayabilirsiniz.

Bunun yalnızca bir kılavuz olarak hazırlandığını ve belirli bir yasal tavsiye anlamı taşımadığını unutmayın. Sözleşmeden emin değilseniz, her zaman bir avukata danışabilirsiniz.

dadı/bebek bakıcısı sözleşme şablonu

Umarız, bu makale ve şablon, bakıcı/dadı sözleşmenizi hazırlarken size daha fazla netlik ve güvenlik sağlar!

Daha yararlı ebeveyn ipuçları için diğer yazılarımıza da göz atmayı unutmayın!

Bebek Bakıcısı Topluluğuna Katılın!

Ücretsiz kaydol