İlk Bebek Bakıcısı Gününüz için 10 İpucu

İlk Bebek Bakıcısı Gününüz için 10 İpucu

Yazan Babysits
4 dk okuma

Çocuğunuzu ilk kez bir bebek bakıcısıyla bırakmak sizi biraz gerebilir. Sorunsuz bir ilk gün için bebek bakıcısı kontrol listemizi yazdırın ve ilk gün ipuçlarımızı inceleyin.

Muhtemelen, bebek bakıcınızın ilk günü için çocuğunuzdan daha çok endişeleniyorsunuzdur! Bu yüzden çocuğunuz gibi davranmaya çalışın ve rahatlamayı unutmayın.

Çocuğunuzu bebek bakıcısıyla ilk kez yalnız bırakmak, özellikle de hiç çocuğunuzdan ayrı vakit geçirmiyorsanız, çok endişelenmenize ve evham yapmanıza neden olabilir. Çocuğunuzla ilgili her şeyi ve ona nasıl bakacağınızı biliyorsunuz, bu nedenle dizginleri başkasına devretmek zor olabilir.

Ama bu kadar da zor olmak zorunda değil. Sizi nelerin beklediğini bilerek ve hazırlıklı olarak, ilk bebek bakıcılığı randevusunun kendiniz, çocuğunuz ve bebek bakıcısı için sorunsuz geçmesine yardımcı olabilirsiniz. Başarılı bir ilk bakıcı randevusu için en iyi 10 ipucumuza göz atın.

İlk Bebek Bakıcısı Gününüz için 10 İpucu

 
 

1. Kiminle çalıştığınızı bilin

Çocuğunuzu bir bebek bakıcısına bıraktığınızda daha rahat hissetmek için yapabileceğiniz en önemli şey, kiminle çalıştığınızı bilmektir. Mülakat yapmak için ilk randevunuzdan önce bir buluşma ayarlayın. Genel olarak onları daha iyi tanımak, karakterleri hakkında genel bilgi sahibi olmak, referans veya sertifika istemek, ilk gün geldiğinde bakıcıya olan güveninizi artıracaktır.

2. İhtiyaç duyabilecekleri şeyleri hazırlayın

Bebek bakıcısı, çocuğunuzun en sevdiği oyunların, aktivitelerin, filmlerin veya yiyeceklerin neler olduğunu ilk gün bilemez. Bu yüzden ilk bebek bakıcılığı randevusu için, bakıcı gelmeden önce bunları hazırlamak faydalı olabilir. Bu şekilde birlikte yapacakları çok şey olur ve bebek bakıcısı çocuğunuzun rutini, neyle ilgilendiği ve hangi etkinliklerin ona uygun olduğu konusunda daha kolay fikir edinebilir.

3. İletişim bilgilerinin listesini verin

Acil durum iletişim bilgileri de dahil olmak üzere iletişim numaralarının bir listesini vermeden bebek bakıcısını asla terk etmeyin. Hatta, varsa çocuğunuzun ilaçları ve alerjileri hakkında bebek bakıcınıza bilgi bile vermelisiniz.

4. Bebek bakıcısı kontrol listemizi kullanın (yazdırılabilir)

Hayatınızı kolaylaştırmak için, bebek bakıcınızla gözden geçirebileceğiniz yazdırılabilir bir bebek bakıcısı kontrol listesi hazırladık. Ayrılmadan önce tüm kontrol listesini gözden geçirdiğinizden emin olun.

Bebek bakıcısı kontrol listesi

5. Çocuk bakıcısına evinizi gezdirin

Çocuk bakıcısına evinizi gezdirin ve çocuğunuz için yedek giysiler, ilk yardım çantası, el feneri, atıştırmalıklar gibi ihtiyaç duyabilecekleri her şeyi nerede bulabileceklerini gösterin.

6. Çocuğunuzun günlük programını açıklayın

Bu konuda istediğiniz kadar detaycı veya rahat olabilirsiniz. Ancak, bakıcının çocuğunuzun her zamanki rutinine bağlı kalmasını istiyorsanız, çocuk bakıcısıyla günlük programı gözden geçirmek faydalı olabilir. Bu sayede, neye izin verilip verilmediğini, ne zaman yemek yedirmeleri ve ne zaman uyutmaları gerektiğini daha iyi anlayabilirler.

7. Ev kurallarını ve bebek bakıcısının sorumluluklarını belirleyin

Bu vesileyle, hem siz hem de bebek bakıcısı görevler ve çocuğunuzun yapmasına izin verilenler ve verilmeyenler konusunda hem fikir olabilirsiniz. Çocuklar çoğu zaman, ne kadar abur cubur yemelerine izin verildiği veya normalde ne zaman yattıkları konusunda gerçeği çarpıtırlar.

8. Deneme randevusu ayarlayın

Ayrıca bebek bakıcısı için bir deneme yapabilir ve siz de gözetim için evdeyken birkaç saat bebek bakıcılığı yapmasını sağlayabilirsiniz. Bu, bebek bakıcısının ve çocuğunuzun birbirleriyle daha rahat kaynaşmasına yardımcı olabilir ve bebek bakıcısı hakkında size daha iyi bir fikir verebilir!

9. Çocuğunuza endişeli olduğunuzu hissettirmeyin

Özellikle çocuğunuzu ilk kez bakıcıya bırakmak konusunda gerginseniz, bu duyguyu çocuğunuza aksettirmediğinizden emin olun. Çocuklar çoğu zaman, ne hissettiğinizi fark eder ve bunu yansıtırlar. Bu yüzden çocuğunuza veda etmeye gittiğinizde, ona sarılın, gülümseyin ve hemen döneceğinize dair güven verin.

10. Çocuklarınıza bakıcı hakkında bilgi verin

Çocuğunuza planlanan bakıcı randevusunu önceden bildirmeniz önemlidir. Genellikle bu göz ardı edilir, ancak çocukların da hazırlanmak için zamana ihtiyacı vardır. Bu nedenle, çocuk bakıcısını çocuğunuzla önceden tanıştırmak iyi bir fikir olabilir. Randevu gününde çocuklarınız bakıcıyı tanıyacak ve bakıcıyla önceden tanıştıkları için kendilerini daha rahat hissedeceklerdir. Çocukları dadı konusunda heyecanlandırın ve birlikte ne kadar eğleneceklerini vurgulayın!


Umarız, bu bebek bakıcılığı ipuçlarını ve bebek bakıcısı kontrol listemizi faydalı bulmuşsunuzdur! Bir bakıcı mı arıyorsunuz? Yakınınızdaki bakıcıları bulmak için Babysits kullanın.

İlk bebek bakıcılığı randevunuzda bol şans!

Bebek Bakıcısı Topluluğuna Katılın!

Ücretsiz kaydol