Acil Bebek Bakıcısı Bulmak

Acil Bebek Bakıcısı Bulmak

Yazan Babysits
6 dk okuma

Son dakikada çocuk bakıcısı bulmak zor olabilir. Neyse ki, acil çocuk bakıcısına ihtiyacınız varsa, sizi destekleyecek harika kaynaklar var. Acil bebek bakıcılığı, son dakikada nerede ve nasıl bakıcı bulunacağı, nöbetçi bebek bakıcıları ve dadılar hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ne zaman ve neden acil çocuk bakımına ihtiyacınız olur?

Öyle ya da böyle bir gün lazım olacak. Beklenmedik bir işiniz çıkar ve bir anda çocuğunuza bakacak birini bulmanız gerekir. Bu tarz durumların pek çok örneği var.

Acil çocuk bakıcısına ihtiyaç duyabileceğiniz durumlar:

  • Geç saatlere kadar çalışmak veya son dakikada bir toplantıya katılmak zorunda kalmanız,
  • Çocuğunuzun katılması gereken bir etkinliğin iptal edilmesi veya okuldan erken gönderilmesi,
  • Düzenli bakıcınızın (bebek bakıcısı, dadı vb.) bir nedenden ötürü gelememesi

En iyi organize olmuş ebeveynler bile bazen bu durumun yaşanmasını önleyemez. Bu nedenle, proaktif olarak düşünmek ve kendinizi birdenbire çocuk bakımına ihtiyaç duyarsanız nereye bakmanız gerektiği konusunda hazırlamak da fayda vardır.

Bakabileceğiniz birçok yer var ve aileniz için en iyi olanı seçmek size kalmış.


Acil bebek bakıcısı arayanlar, düşünüyor

Acil çocuk bakıcısı nasıl/nereden bulunur

Potansiyel acil bakım seçeneklerini önceden organize edebiliyorsanız, bu çok mükemmel! Bununla birlikte, olası bir durumda, acil çocuk bakımı için yardıma ihtiyacınız olduğunda en azından kime ulaşabileceğinizi bilmek gerekir.

İlk olarak, değerlendirebileceğiniz seçenekler şunlardır:

Siz veya eşiniz: Acil bakıcı ihtiyacı olduğunda birinizin evde kalması

Bazı durumlarda bu, acil çocuk bakıcısı ihtiyacı için yeterli olabilir. Ebeveynlerden biri evden çalışma esnekliğine sahipse veya çocuklara bakmak için evde kalabiliyorsa, bakıcı ihtiyacınız son dakikada bile çok hızlı halledilebilir. Ancak, ebeveynlerin birlikte bir etkinliğe katılması veya her ikisinin de ayrı bir yere gitmesi gerektiğinde bu işe yaramaz. Bu durumda, başka bir çözüm bulmanız gerekir.

bakıcı nine ve dede

Akrabalardan son dakika bakıcı yardımı isteme

Bu durumda, akrabalarınız acil durumlar ve son dakika çocuk bakımı için yardımcı bir kaynak ve destek olabilir. Size yakın oturan akrabalarınız varsa, büyükanne ve büyükbabalar veya amca ve teyzeler, icabında çocuklara bakmaya yardımcı olabilirler. Ancak onların da programlarını, tercihlerini ve beklentilerini göz önünde bulundurmalısınız. Belki de ayda bir veya iki kez acil durumlarda çocuğunuza bakabilirler, ancak haftada bir iki kez bunu kaldıramayabilirler. Bazı akrabalarınız bunu karşılıksız yapmaktan mutlu olabilir fakat bazıları karşılık bekleyebilir. Yani, bunu açıkça konuşmalısınız.

bakıcı arkadaşlar

Yedek bakıcı arkadaşlar

Geniş aile gibi, arkadaş grubunuz da çocuk bakımı konusunda destek olabilir. Tıpkı akrabalarınızda olduğu gibi, onların da programlarını, tercihlerini ve beklentilerini dikkate almanız önemlidir. Arkadaşınızın ne kadar yakın olduğuna bağlı olarak, çocuğunuza baktıkları için bir tür karşılık veya iyilik bekleme olasılıkları daha yüksek olabilir.

bebek bakıcısı

Acil çocuk bakımı için son seçenek nöbetçi bebek bakıcıları

Son dakika çocuk bakımı ihtiyaçlarınız için çocuk bakıcılarına da güvenebilirsiniz. Bebek bakıcıları, dadılar ve acil çocuk bakım hizmeti sunan kurumlar olabilir. Bakımı planlamak için son dakikada bile bu çocuk bakıcılarıyla iletişime geçebilirsiniz. Ancak, önceden bir listeye sahip olmak, onlarla önceden görüşmek ve onları tanımak daha yararlı olabilir, böylece bakıcı ihtiyacınızın daha kolay karşılanmasını ve içinizin ferah kalmasını sağlarsınız.

Aynı zamanda bir bebek bakıcısı veya dadı ile önceden görüşerek acil bir durumda müsait olup olmadıklarını da bu şekilde koordine edebilirsiniz.


Acil çocuk bakısı çeşitleri

Son dakika bebek bakıcısı/dadı

Son dakika bebek bakıcısı veya dadı esnektir ve gerektiğinde çocuk bakımı sağlayabilir.

Nöbetçi bebek bakıcısı/dadı

Nöbetçi bebek bakıcısı veya dadı, "nöbette" olan kişiyi önceden ayarladığınız bakıcıdır. Yani bebek bakıcısı veya dadı, genellikle ayarladığınız belirli zaman dilimlerinde araya girmeye ve çocuğunuza bakmaya hazırdır.

Yedek çocuk bakıcısı/dadı

Yedek çocuk bakıcısı, nöbetçi bebek bakıcısı veya dadı gibidir. Olası bir durumda, normal çocuk bakımı seçeneğiniz için yedek olarak kullanacağınızı önceden bildirdiğiniz bebek bakıcısıdır. Bu nedenle, düzenli bakıcınız gelemezse, potansiyel olarak acil durum listenizde olduklarını bilirler.


Acil çocuk bakımı için birini işe alırken beklentiler

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, acil veya son dakika çocuk bakımını koordine ederken beklentileri göz önünde bulundurmak önemlidir.

Ödeme beklentileri

Aile veya arkadaşlarla son dakika bakıcı ihtiyacı hakkında konuşurken, görüşülmesi gereken ilk beklenti, çocuğa bakmak için herhangi bir ödeme veya karşılık bekleyip beklemedikleridir.

Ancak genel olarak, bir çocuk bakıcısı tutarken, normal ve planlı bebek bakıcılarına kıyasla son dakikada bebek bakıcılarının ücret beklentilerine dikkat etmeniz gerekir.

Yani birisinden, sizin için esnek olmasını ve son dakikada çocuğunuza bakmasını istediğinizde, ona daha yüksek bir ücret ödemek için hazırlıklı olmanız gerekir. Kısacası, acil veya son dakika çocuk bakımı, normal çocuk bakımından genellikle daha pahalıdır.

Bunun nedeni, daha az seçeneğin olması ve bu bakıcıların kısa sürede çocuğunuza bakacak kadar esnek olabilmek ve zamanlarını size ayırmak için daha çok çalışmaları gerekmesidir.

Ödeme baklentileri

Esneklik ve zamanlama

Son dakika bebek bakıcılarının esnekliği ve programı, beklentilerinize göre netleştirmeniz gereken bir mesele olabilir. Hangi olası zaman dilimlerinde son dakika bakımına ihtiyaç duyabileceğiniz konusunda bir fikriniz varsa, bakıcıların da ne zaman nöbette olmaları gerektiği konusunda hazırlıklı olmalarını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, mevcut bakıcınızın gelip gelemeyeceği konusunda ikilemdeyseniz, başka bir bebek bakıcısını bilgilendirmek ve desteğe ihtiyacınız olması durumunda sizin için belirli bir vakit ayırmaya istekli olup olmadıklarını öğrenmek iyi bir uygulamadır.

Sürekli olarak son dakika veya acil bakıcı ihtiyacınız mı oluyor? O zaman bir bakıcı tutmayı düşünebilirsiniz. İhtiyaç olması durumunda nöbette beklemeleri için onlara düzenli olarak daha küçük bir miktar ödeyebilirsiniz.

Esneklik ve zamanlama

Babysits Platformunda Acil Çocuk Bakımı

Babysits'te aileniz için mükemmel çocuk bakıcıları bulabilirsiniz. Buna acil çocuk bakımı için hazırlık yapmak da dahil! Nöbetçi veya yedek bebek bakıcısı olarak ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bebek bakıcıları ve dadıları önceden ayarlamak mümkün. Ve elbette normal, günlük bebek bakıcınızı veya dadınızı da bulabilirsiniz!

Babysits üzerinde son dakikada bakıcı bulmak da mümkündür. Bu durumda, son zamanlarda aktif olan ve en iyi puanlara ve referanslara sahip bebek bakıcılarına ulaşmanızı öneririz. Ayrıca hızlı yanıt oranına sahip olup olamadığını da arama yaparken filtreleyerek görebilirsiniz. Son olarak bu kriterlere harfiyen uyan Süper Bakıcılarımıza mutlaka göz atın!


Umarız, bu makale beklenmedik durumlara hazırlanmanıza yardımcı olur ve bir sonraki acil bakıcı ihtiyacınızda daha endişesiz ve daha rahat olursunuz!

Aileniz için mükemmel bir çocuk bakıcısı arıyorsanız, yukarıdaki bağlantılar aracılığıyla bebek bakıcılarımıza veya buradan tüm bebek bakıcılarımıza göz atabilirsiniz.

Daha fazla ipucu ve bilgi arıyorsanız, ebeveynler için ipuçlarımıza buradan göz atın!

Bebek Bakıcısı Topluluğuna Katılın!

Ücretsiz kaydol