Bebek bakıcıları için çocuk etkinlikleri

Bebek bakıcıları için çocuk etkinlikleri

Yazan Babysits
9 dk okuma

Çocuklar için eğlenceli aktiviteler mi arıyorsunuz? Babysits, bebek bakıcıları için en iyi çocuk etkinliklerini bir araya getirdi.

Çocuk aktiviteleri için yeni fikirler bulmak zor olabilir. Bazen çocuklar gerçekten hep aynı aktiviteyi yapmak isterler ancak çocukların bir noktada sıkılma ve farklı bir aktivite yapmak isteme ihtimali de yüksektir.

Çocuklara bakmak, sadece onlara göz kulak olmak demek değildir, aynı zamanda onları eğlendirmek de gerekebilir. Bu nedenle, çocuklara yönelik bu etkinlikler, ailenizdeki veya bebek bakıcılığı yaptığınız çocukların, onlarla ilgilenirken harika vakit geçirmelerini sağlamanıza yardımcı olmalıdır!

Bebek bakıcıları için çocuk etkinlikleri

Babysits'den birkaç bebek bakıcısına bakıcılık yaparken ne tür aktiviteler yaptıklarını sorduk. Çocuklarla ilgilenirken yapabileceğiniz çocuklar için eğlenceli aktivitelerin harika bir listesini hazırlamak için onların fikirlerinden yararlandık! Aşağıya bir göz atın!

çocuklar için etkinlikler


Çocuklar için etkinlik çeşitleri


Çocuklar için el işi ve kendin yap etkinlikleri

Kim eğlenceli bir kendin yap veya el işi etkinliğini sevmez ki? El işi yapmak genç yaşlı herkes için eğlencelidir. Yaratıcı ve sanatsal olmayı seviyorsanız, neden baktığınız çocuklarla bir el işi veya kendin yap etkinliği denemiyorsunuz?

Çocuklar için ilham verici kendin yap tarifleri listemize göz atın. Nasıl yapılacağını öğrenebileceğiniz bazı makalelerin bağlantıları da mevcut.

Çocuklar için kendin yap etkinlikleri

Çocuklar için diğer kolay ve eğlenceli kendin yap etkinliklerine göz atın.

tuvalet kağıdı rulosu el işleri

Çocuklar için ev etkinlikleri

Hava kötü mü? Merak etmeyin! Çocuklarla yapabileceğiniz birçok ev etkinliği var.

- Moda defilesi

Temanızı belirleyin ve çocuklar da herkes için bir kıyafet seçsin. O zaman, kendinizi gösterin! En iyi manken yürüyüşünüzle podyumda yürüyün.

- Salonda kamp yapın

'Kamp malzemelerinizi' alın ve mobilyalar, çarşaflar veya battaniyelerle bir çadır kurun. Sonra da, oturma odasına pikniğe gidebilirsiniz. Çocuklar buna bayılacak ve hayal güçlerini kullanacaklar!

- Kendi portrenizi çizme yarışması düzenleyin

Çizmeyi daha eğlenceli hale getirmek için her birinizin kendi portrenizi çizmesi gereken bir yarışma düzenleyebilirsiniz. Herkesin sanatsal yeteneğine bağlı olarak, gerçekten komik bir yarışma olabilir!

- Oyuncaklarla oynayın

Bu kulağa çok basit gelebilir, ancak çocuğunuz veya bakıcılığını yaptığınız çocuk, yap bozlarla veya Barbie bebeklerle oynamayı gerçekten çok seviyorsa, onlarla birlikte oynayabilirsiniz!

evde oyun oynamak

Çocuklar için açık alan etkinlikleri

Dışarıda oynamak daha sağlıklıdır. Güneş parlıyor mu? O zaman, bakmakta olduğunuz çocuklarla bu güzel havanın tadını çıkarın! Bebek bakıcılığı yapıyorsanız, dışarı çıkmadan önce her zaman çocukların ebeveynlerinden izin almayı unutmayın.

- Doğada boyama yapmak

Baktığınız çocukla dışarı çıkın, birlikte güzel bir yer seçin ve manzaranın resmini yapın!

- Kağıttan gemiler yapın

Dışarı çıkıp güzel çubuklar bularak kendi kağıt gemilerinizi yapabilirsiniz. Daha sonra, bir su birikintisi bulup kağıt gemilerinizle yelken açabilirsiniz! Kağıt gemi yarışları bile yapabilirsiniz.

- Kamp yapmak

‘Kampa gidip’ kendi çadırınızı kurmaktan daha güzel bir şey yoktur. Hava kötü olduğunda salonda ‘kamp’ yapabileceğiniz gibi, dışarıda da kamp yapabilirsiniz. Sadece birkaç sandalye ve çarşaf alıp hayali bir çadır yapabilirsiniz. Hayal gücünüzü kullanma vakti! “Az önce vahşi bir ayı mı duydum?!”

- Kulübe yapmak

Çubukları ve yaprakları toplayıp bunları birbirine yığarak dışarıda kendi küçük kulübenizi veya kalenizi yapabilirsiniz.

dışarda oynamak

Çocuklar için sportif etkinlikler

Aktif olmak sağlıklıdır, bu yüzden belki çocuklarla sportif bir şeyler yapmak isteyebilirsiniz veya bakıcılık yaptığınız çocukların ebeveynleri sizden sportif etkinlikler yapmanızı ister.

Bu durumda, aşağıdaki aktiviteler yapmak sizin için mükemmel olabilir! Ayrıca, çocukların çok fazla enerjisi olduğunda, bu onları harekete geçirmek için iyi bir yoldur.

- Top oyunları

Tenis, badminton, futbol, basketbol… Bebek bakıcılığı yaparken çocuklarla oynayabileceğiniz yeterince eğlenceli spor var.

- Çocuklar için yoga

Baktığınız çocuğun gerçekten enerjik olduğunu, ancak biraz gergin olduğunu fark ettiyseniz, yoga onun için harika bir aktivite olabilir.

- Ebelemece

Baktığınız çocukların enerjisi hala bitmediyse, klasik bir oyun olan ebelemece oyunu her zaman eğlencelidir! Harika bir açık hava etkinliği olan ebelemece çok fazla alana sahipseniz ve kırılacak mobilya veya değerli eşyanın olmadığı yerlerde de oynanabilir.

Çocuklar için sportif etkinlikler

Çocuklar için eğitim etkinlikleri

Baktığınız çocuklar yeni şeyler öğrenmeyi seviyor mu? O zaman birlikte eğlenceli eğitici etkinlikler yapabilirsiniz. Örneğin;

- Müze Ziyareti

Çocuklarla birlikte bir müzeyi ziyaret edebilirsiniz. Müzelerin sıkıcı olduğunu düşünüyorsanız, tekrar düşün! Çocuklar için çok sayıda eğlenceli ve etkileşimli müzeler var. Bölgenizdeki çocuk müzelerine veya diğer müzelerde bulunan çocuklara uygun sergilere göz atabilirsiniz.

- Çevreyi koruyun

Gittikçe daha fazla insan vejetaryen veya vegan beslenmeyi seçiyor ve çevre hakkında daha fazla bilgi ediniyor. Siz de çevreci biri misiniz? O zaman, baktığınız veya ilgilendiğiniz çocukları da dahil etmek ve bilgilendirmek eğlenceli bir fikir olabilir.

Örneğin, bu konuyla ilgili eğlenceli el işleri, geri dönüşüm veya bahçeye bitki dikme üzerinde çalışabilirsiniz.

- Çocuklar için bilimsel deneyler

Bilimsel deneyler çocuklar için gerçekten harika ve heyecan verici olabilir! Bebek bakıcılığı yaptığınız çocuklarla yapabileceğiniz eğlenceli ve kolay pek çok deney bulabilirsiniz.

çocuklar için eğitim etkinlikleri

Geziler

Bebek bakıcılığı yaparken özel bir şeyler yapmak istiyorsanız ve çocukları da yeterince iyi tanıyorsanız, ebeveynlere çocukları gezmeye götürmenin iyi bir fikir olup olmadığını sorabilirsiniz.

Aşağıdaki gibi geziler olabilir:

  • Hayvan barınağında hayvanları beslemek
  • Kapalı oyun alanına gitmek
  • Hayvanat bahçesini ziyaret etmek
  • Havuza gitmek
  • Lunaparka gitmek
  • Sinemada film izlemek
  • Müze gezmek
  • Parka gitmek

Ödev yardımı veya özel ders

Baktığınız çocuğun zorlandığı belirli bir derste gerçekten iyi misiniz? O zaman çocuğa ödevlerinde yardım etmeyi veya onlara ders vermeyi değerlendirebilirsiniz. Bebek bakıcılığı yaparken özel ders verecekseniz, bunu ebeveynlerle konuşmalısınız.

Yemek yapmak

Bebek bakıcılığı yaparken yapabileceğiniz bir başka eğlenceli aktivite de yemek pişirmektir. Örneğin, birlikte kurabiye yapabilir, pasta pişirebilir veya meyveli krep yapabilirsiniz.

çocuklarla yemek yapmak

Masa oyunları

Bazen, çocuklarla birlikte sadece masa oyunları oynamak da güzeldir. Bazı klasikler oyunlar:

  • Monopoly
  • Dama
  • Kızma birader
  • Okey
  • Tabu
  • Çizerek anlat
  • Scrabble

Çocuklar için masa oyunları

Kendinizi ekstra yaratıcı hissediyorsanız, birlikte kendi masa oyununuzu bile yapabilirsiniz!

Çevrimiçi etkinlikler

Genellikle çocukların bütün gün bilgisayar başında oturup çevrimiçi veya bilgisayar oyunları oynamasını istemezsiniz.

Ancak bazen bebek bakıcılığı yaparken uygun olabilecek bilgisayar oyunları ve dijital aktiviteler vardır. Özellikle yağmurlu bir günse. Baktığınız çocukla birlikte yapabileceğiniz bir aktivite seçtiğinizden emin olun.

Oyunlar veya etkinlikler fiziksel hareketler de içeriyorsa daha iyi olur. Aşağıdaki iyi örneklere göz atabilirsiniz:

- Just dance

Just dance, genç yaşlı farketmez herkesin oynayabileceği bir oyundur. Hem sizin hem de çocuğunuzun bildiği güzel bir şarkı seçin ve ekrandaki dans hareketlerini yapmaya çalışın. Bu sayede, hem eğlenceli zaman geçirip hem de aktif kalabilirsiniz!

- Karaoke

Küçük bir pop yıldızına mı bakıyorsunuz? O zaman birlikte karaoke yapmayı deneyebilirsiniz. Bunu bir oyun sisteminde yapabilir veya müziği her zaman YouTube ya da Spotify üzerinden açıp sözleri kendiniz arayabilirsiniz.

- Wii spor

Oyun ama daha sağlıklı! Wii'yi açın ve sanal olarak çeşitli sporları oynamaya başlayın! Hareketli kontroller, oyunları oynarken hareket etmenizi ve aktif kalmanızı sağlar.

- TikTok dansları

Bunu giderek daha sık duyuyor olabilirsiniz. Çocuklar TikTok'u gerçekten çok seviyor. Yoksa siz de mi? O zaman birlikte TikTok danslarını öğrenmek ve yapmak eğlenceli bir aktivite olabilir.

Bunu yapmadan önce, ebeveynlerle bunun uygun olup olmadığını konuşmanız ve yaptığınız videoları özel hayatın gizliliği nedeniyle çevrimiçi yayınlamamanız önemlidir. Bunu daha çok eğlenceli bir dans etkinliği olarak değerlendirebilirsiniz. Beğenirlerse, videoları her zaman ebeveynlere de gönderebilirsiniz!

Çocuklar için oyunlar

Çocuklarla birlikte okuma

Okumak eğlencelidir ve çocukların gelişimi için harikadır. Okumayı seviyor musunuz ve baktığınız çocuk bir kitap kurdu mu? O zaman birlikte okumak mükemmel bir aktivite olabilir.

- Çocuğa sesli okuma

Baktığınız çocuğun yaşı küçükse, onlara hikayeleri kendiniz okuyabilirsiniz. Çocuklar her zaman kendilerine hikaye okunmasından zevk alırlar!

- Çocuklar size hikaye okusun

Baktığınız çocuk biraz daha büyükse, hikayeyi size yüksek sesle okumak isteyip istemediğini de sorabilirsiniz.

Bu sayede sesli okuma alıştırması yapabilirler. Ve onlara okuma becerileri hakkında iltifat ettiğinizde biraz özgüven kazanırlar!

Çocuklarla okuma

Çocuklar için mevsimlik etkinlikler

Ayrıca bebek bakıcılığı veya çocuk etkinliklerinizi mevsim ya da yaklaşan özel günlere göre belirleyebilirsiniz.

- Bahar etkinlikleri

İlkbaharda doğa canlanır. Çocuklarla temiz havada bir maceraya atılın. Eğlenceli bahar etkinlikleri:

  • Bahçede veya parkta böcek ve hayvan aramaya gidin
  • Parkta yürüyün ve tüm çiçek açan çiçeklere bakın
  • Bahçeden birkaç çiçek seçin ve kendiniz güzel bir çiçek yapın

- Yaz etkinlikleri

Güneş parlıyor mu? O zaman çocuklarla dışarı çıkıp güneşin tadını çıkarmaktan daha iyi bir şey olamaz. Bazı harika yaz aktiviteleri:

  • Su savaşı
  • Parkta veya bahçede piknik yapmak
  • Engel parkuru

- Sonbahar etkinlikleri

Sonbaharda hava harika olmayabilir ama yine de çocuklarla birlikte yapabileceğiniz pek çok güzel sonbahar etkinliği var:

  • Bir yaprak yığını yapın ve üzerine atlayın
  • Kestane veya çam kozalakları arayın ve onlarla güzel bir el işi yapın
  • Güzel yapraklar bulup boyayın

- Kış aktiviteleri

Kış mı geldi? O zaman aşağıdaki etkinlikleri çocuklarla yapmak gerçekten eğlenceli olabilir!

  • Kartopu savaşı yapmak
  • Kardan adam yapmak
  • Kızakla kaymak
  • Buz Pateni

- Çocuklar için özel gün etkinlikleri

Yıl boyunca farklı özel günlerde bakıcılık yaptığınız çocuklarla yapabileceğiniz sevimli el işleri veya süslemeler var.

Örneğin;

sonbahar etkinlikleri


Umarız bu liste size ihtiyacınız olan tüm çocuk etkinlikleri için ilham olur! Daha fazla etkinlik veya ipucu arıyorsanız, diğer makalelerimize göz atabilirsiniz.

Bebek Bakıcısı Topluluğuna Katılın!

Ücretsiz kaydol