Dünya ve İklim Değişikliği El İşi Çalışması

Dünya ve İklim Değişikliği El İşi Çalışması

Yazan Babysits
4 dk okuma

Çocukların ekolojik alışkanlıklar kazanmasını sağlayacak ve doğa sevgilerini artıracak eğlenceli bir aktivite mi arıyorsunuz? O zaman, sizin için mükemmel bir el işimiz var! Dünya el işi etkinliğimizi basit adımları takip ederek kolayca yapabilirsiniz.

Merhaba! Ben Dünya.
Okyanuslar, bitkiler, hayvanlar ve insanlarla ilgilenmeyi severim. Ama en sevdiğim hobim çocukları eğitmek!
Ne yazık ki, son zamanlarda kendimi hasta hissediyorum. İklim değişikliği, ormanların azalması, sera gazları… Eskiden galaksideki en havalı ve enerji dolu gezegendim, ama artık değilim.
Bana yardım edecek misin?

Çocuklara Dünya'ya yardım etmeleri için ilham vermek ister misiniz? Onlara Dünya'dan bir mektup okumak için buraya tıklayın! Sevgili çocuklar, Kendimi tanıtmak istiyorum, ben Dünya. Evrende çok sessiz bir yerde diğer gezegenler ve yıldızlarla birlikte yaşıyorum ama hayatımın hiç de sıkıcı olmadığını itiraf etmeliyim. Aslında, yaşam ve enerji dolu olduğum için galaksideki en çalışkan gezegenim. En iyi arkadaşlarımı zaten biliyorsunuz, onlar Güneş ve Ay. İyi ve parlak arkadaşım Güneş her gün çalışır, böylece ışığım ve sıcaklığım olur, onsuz hayatım karanlık ve hüzünlü olurdu. Arkadaşım Ay, Güneş gittiğinde her zaman bana eşlik eder, gece boyunca benimle ilgilenir, büyülü ve gizemlidir. Ay, biz uyurken tatlı rüyalar görmemizi sağlar ve doğru olanı yaptığımızda rüyalarımızı gerçeğe dönüştürmekten de sorumludur. Öte yandan gece gündüz hiç durmadan çalışıyorum! En küçüğünden en büyüğüne kadar bakmam gereken birçok canlı var. Ayrıca nehirlere, okyanuslara, ağaçlara ve çiçeklere de bakıyorum. Ama benim asıl tutkum, kıtalarımda yaşayan çocuklara bakmak. Ve "Neden böyle bir tutkun var, Dünya?" diye, merak ediyor olabilirsiniz. Cevap gayet açık, çünkü çok eğlenceli! Çocuklar benim en sevdiğim canlılar çünkü sonsuz dercede yaratıcılar ve benim kadar enerji dolular! Çocuklar, üzerimde yaşayan en meraklı varlıklar ve ben tükenmez bir bilgi kaynağıyım, bu nedenle en sevdiğim hobim çocukları eğitmektir. Tutkular ve hobilerin yanı sıra sonsuz sorumluluklarım da var. Üzerimde yaşayan canlıların her birine bakmak kolay bir iş değil ve çok fazla disiplin ve özveri gerektiriyor. Son zamanlarda kendimi güçsüz hissediyorum ve bu beni endişelendiriyor çünkü milyonlarca yıldır hiç hasta olmadım. Galaksiler, gezegenler ve insanlar artık eskisi kadar yaşam ve enerjiye sahip olmadığımı ve sağlığımın kötüye gittiğini fark etti. Ve gerçek şu ki, haklılar da, üzerimde yaşayan insanlar bana verdikleri zararın farkında değiller. Ağaçlarımı kesiyorlar, denizlerimi plastikle dolduruyorlar, hayvanlarıma da kötü davranıyorlar. Bu yüzden seninle temasa geçmem gerekiyor, çünkü sen geleceksin ve benimle ilgileneceğini biliyorum, çünkü sana nasıl yapılacağını öğreteceğim! Tutkumun sen olduğunu ve tüm sırlarımı seninle her zaman paylaşacağımı sakın unutma.

Bu kendin yap el işi projesi, her yaştan çocuk için uygundur ve odalarını dekore etmek için eğlenceli ve öğretici bir yöntemdir. Ayrıca çocuk bakıcılığı yaparken de uygulanabilecek mükemmel bir projedir!

El işi projesi için gerekli malzemeler:

  • Mutlu ve üzgün Dünya'nın iki (pdf'sini de yazdırın)
  • Makas
  • Yapıştırıcı
  • Bant
  • Yara bandı
  • Renkli kalemler
  • İp
  • Kolları ve bacakları oluşturmak için kağıt.

Adım 1
Makas kullanarak iki Dünya'yı da kesin. Bu adım yetişkin gözetiminde yapılmalıdır. Ardından, termometreyi ve kalbi kesin.

Dünya Kendin Yap

Adım 2
Şimdi de, eğlenceli boyama zamanı! Her iki Dünya'yı da boyayın. Mutlu, sağlıklı Dünya için daha açık mavi ve yeşil renkler kullandık. Öte yandan, üzgün, hasta Dünya için daha mat renkler kullandık.
Küresel ısınmayı temsil etmek için termometreyi koyu kırmızıya boyadık. Ardından kalbi istediğiniz renge boyayabilirsiniz ve her şey hazır!

Dünya Kendin Yap

Adım 3
Kolları ve bacakları yapma zamanı geldi. Biz mavi ve yeşil renkli kağıt kullandık ama siz istediğiniz rengi kullanabilirsiniz! Renkli kağıdınız yoksa, isterseniz onları renklendirmek için keçeli kalemler de kullanabilirsiniz. Bunun için yaklaşık 15 cm uzunluğunda 4 şerit kağıt kesin.

4 şerit kestikten sonra, akordeon efekti oluşturmak için ileri geri katlayın.

Dünya Kendin Yap

Adım 4
Kolları ve bacakları her iki Dünya'ya da yapıştırın. Daha sonra iple Dünya'ları asabilirsiniz. Ardından, kalbi mutlu dünyaya ve termometreyi üzgün dünyaya yapıştırın. Son olarak, Dünya'nın yaralarını iyileştiren bir sembol olarak hasta Dünya'ya son bir dokunuş olarak yara bandı yapıştırabilirsiniz.

Dünya Kendin Yap

Umarız Kendin Yap Dünya projemizi sevmişsinizdir! Projeyi yaptıysanız, onu görmeyi çok isteriz!

Facebook ve Instagram'da @babysits etiketiyle paylaşmayı unutmayın.

Çocuklar için iklim değişikliği temalı başka etkinlikler arıyorsanız aktiviteler ve kendin yap sayfalarımızı inceleyebilirsiniz

Bebek Bakıcısı Topluluğuna Katılın!

Ücretsiz kaydol