Farklı Bebek Bakıcısı Türleri

Farklı Bebek Bakıcısı Türleri

Yazan Babysits
6 dk okuma

Bebek bakıcısı mı, yoksa bakıcı olarak ek iş mi arıyorsunuz? Öyleyse, özellikle ne zaman bebek bakıcısına ihtiyacınız olduğunu veya ne zaman bebek bakıcılığı yapabileceğinizi düşünmeye başlamanız faydalı olabilir. Genel olarak, ne zaman bebek bakıcılığı yapmayı tercih ettiklerine veya müsaitlik durumlarına ve diğer özelliklerine bağlı olarak birçok farklı bakıcı türü vardır. Neyse ki, bu yazımızda sizin için en yaygın bebek bakıcısı türlerini derledik ve açıkladık!

10 farklı bebek bakıcısı

Uzaktan bakıcı

"Uzaktan bakıcılık tam olarak nedir?" diye sorabilirsiniz. Modern teknoloji sayesinde ortaya çıkan yeni bir bebek bakıcılığı şeklidir. Uzaktan bebek bakıcılığı veya sanal çocuk bakımı, Skype veya Facetime gibi bir görüntülü arama uygulaması kullanarak bir çocuğu eğlendirmek ve çocuğun bakımına uzaktan yardımcı olmak demektir. Birçok ebeveyn şu anda evden çalışıyor ve günlük işlerini tamamlamak için biraz sessiz bir ortama ihtiyaç duyuyor. Uzaktan bebek bakıcısının devreye girdiği yer de tam olarak burası. Uzaktan çocuk bakıcısına, ödevler için, çocuğunuza yeni bir dil öğretmesi için veya sadece onunla oyun oynayarak onu eğlendirmesi için ihtiyaç duyabilirsiniz, Babysits ile en uygun bakıcıyı bulacağınızdan şüpheniz olmasın. Bununla birlikte, uzaktan çocuk bakıcılığının diğer bakıcılık türlerinden daha farklı olduğunu unutmamak gerekir. Uzaktan bakıcı çocuklarla ilgilenirken, ebeveynin her zaman evde olması ve günün herhangi bir saatinde çocukları asla yalnız bırakmaması gerekir.

Nöbetçi bakıcı

En yaygın bebek bakıcısı, ara sıra gelen bebek bakıcıları veya nöbetçi bakıcılardır. Ara sıra bebek bakıcısına ihtiyaç duyan ebeveynler, genellikle esnek ve yoğun programlarına ayak uydurabilecek bir bakıcı tutarlar. Çocuk bakıcısının gerekli olduğu durumlar, genellikle fazla mesai yapmak veya bir gece spontane yemeğe çıkmak gibi durumlar olabilir. Böyle bir bebek bakıcısı önceden belirlenen gün veya saatlerde çalışmaz, ancak ebeveynlerin ihtiyaçlarına göre haftalık olarak çalışırlar. Yarı zamanlı bir iş olarak bakıcılık yapmak isteyenler için esnek bir programda bebek bakıcılığı yapmak idealdir! Bu şekilde, okulunuz veya diğer sorumluluklarınızdan artan bir zamanınız olduğunda, birkaç saat bakıcılık işi ayarlayabilirsiniz.

"Sürekli" bakıcı

Diğer bir talep gören çocuk bakıcısı türü de “sürekli” çocuk bakıcısıdır. Sürekli bakıcı, her hafta veya her ay aynı gün, yaklaşık aynı saatte bebek bakıcılığı yapan bakıcıdır. Örneğin, ebeveynin yemeğe çıktığı, antrenmanı olduğu veya gece vardiyasında çalışması gerektiği zamanlarda gelebilir. Bu tür bir bebek bakıcısı, ebeveynin çalışma saatleriyle eşleşen tam zamanlı bir bakıcı veya uzun süreli olarak benzer saatlerde bebek bakıcılığı yapan ancak ara sıra gelen bir bakıcı da olabilir.

Okul sonrası bakıcı

Birçok ebeveyn, çocukları okuldan erken çıksa da, normal çalışma saatleri olan 8-5 arasında tam gün çalışmak zorundadır. Bu durumda, okul sonrası çocuk bakıcısı çocukları okuldan alır, onları eve getirir ve ebeveynleri işten gelene kadar çocuklarla ilgilenir. Böyle bir çocuk bakıcısı çalışan anneye bakıcı desteği olarak da düşünülebilir. Okul sonrası çocuk bakıcısı, ebeveynlerin ne tür bir işi olduğuna ve düzensiz saatlerde çalışması gerekip gerekmediğine bağlı olarak, akşam bakıcısı olarak da devam edebilir.

Akşam bakıcısı

Akşam bakıcısı akşamları çocuklarla ilgilenir ve genellikle akşam 6'dan ebeveyn dönene kadar çalışır. Ebeveynin, çocuk bakıcısından çocuklar için yemek pişirmesini, çocukları yatırmak için hazırlamasını ve yatırmasını istemesi de mümkündür. Böyle bir bakıcı, gecenin ilerleyen saatlerine kadar çalışması gereken ebeveynler ve hatta arkadaşlarını görmek veya yemeğe çıkmak için kendilerine biraz zaman ayırmak isteyen ebeveynler için oldukça elverişli bir çocuk bakıcısı olabilir. Akşamları çocuk bakmak, gündüzleri sorumlulukları olan bakıcılar için oldukça avantajlı bir seçenek olabilir.

Gece bakıcısı

Gece bakıcısı oldukça yeni bir bakıcı türü, ancak zaman zaman da olsa giderek daha fazla aile gece bakıcılarını tercih ediyor. Özellikle yeni doğan bebekleri olan anne babalar genellikle az uyurlar. Bazen o kadar az uyurlar ki gerçekten bitkin düşebilirler ve bir gece de olsa deliksiz uyuma ihtiyacı duyarlar. Böyle zamanlarda gece bebek bakıcıları çok faydalı olabilir. Ebeveynler uyurken bebek bakıcısı evde kalır ve bebek uyanırsa, bebek bakıcısı gece boyunca bebeğe bakacağı için ebeveynin yataktan kalkmasına gerek kalmaz. Bununla birlikte, genellikle diğer bebek bakıcılığı türlerinden daha fazla sorumluluk gerektirdiğinden, gece bebek bakıcılığı yapmak için her iki tarafın da birbirinden emin olması gerekir. Bu tür bir bakıcı, ailenin evinde kalır ve çocuğa gece boyunca veya sadece gece geç saatlerde, örneğin ebeveynler geç biten bir filme gittiklerinde bakar. Yatılı veya geç saatlere kadar yardıma ihtiyaçları olup olmadığını her zaman gelmeden önce ebeveynlere sorun çünkü yanınızda pijama ve yedek kıyafet getirmeniz gerekebilir.

Hafta içi ve hafta sonu bakıcısı

Hafta içi bebek bakıcısı sadece hafta içi, yani Pazartesi'den Cuma'ya bebek bakıcılığı yapar. Bu tür bir bebek bakıcısı genellikle hafta sonları müsait değildir. Örneğin, yalnızca hafta içi çalışırken bebek bakıcısına ihtiyaç duyan ebeveynler, hafta içi bebek bakıcısı tutabilirler.
Hafta sonu bebek bakıcısı hafta içi çocuk bakıcısının tam tersi programda sadece hafta sonu çalışır. Gündüz veya akşam olabilir. Hafta sonu çocuk bakıcısı genellikle cumartesi ve pazar günleri müsait olur.

Düğün günü bakıcısı

Birçok çift, çocuklarını davet edildikleri düğünlere götürmekten çekinir. Çocuklar çok eğlenceli olabilir ve düğünü mükemmel hale getirebilir, ancak düğünde bebeğin ağlaması ya da çocukların huysuzluk yapması hem ebeveynleri hem de diğer misafirleri rahatsız edebilir. Bu nedenle birçok ebeveyn, düğün davetine giderken çocuklarını bir bebek bakıcısına bırakır. Bebek bakıcısı düğün boyunca çocuklara bakar. Bu sayede çift davet edildikleri düğünün tadını doyasıya çıkarabilir ve çocuklar konusunda endişelenmelerine gerek kalmaz.

Parti günü bakıcısı

Herhangi bir parti için bebek bakıcısı tutmak sandığınızdan daha yaygın. Ebeveynler, çocuklarının tüm sınıf arkadaşlarını davet ederek bir çocuk partisi düzenlediğinde, oldukça meşgul olabiliyorlar! Birçok ebeveyn de, bir sonraki aktiviteyi hazırlarken veya atıştırmalıklarla meşgulken oyun oynayan çocuklarla ilgilenmesi için bir bakıcı tutmayı tercih ediyor.

Yazlık bakıcı

Yazlık bakıcı, genellikle sadece yaz aylarında çalışan bir bebek bakıcısıdır. Bunun birkaç nedeni olabilir ve en yaygın olanı da bebek bakıcısının okulunun yazın tatil olması olabilir. Böyle bir iş, lise veya üniversite öğrencileri için potansiyel bir ek iş veya yarı zamanlı iş olarak gerçekten faydalı olabilir. Ayrıca yazı başka bir şehirde geçiren veya çalışmak zorunda olan ve tatil boyunca günün her saatinde çocuklarına bakamayan ebeveynler için gerçekten büyük bir kolaylık olabilir. Tatil sezonu yaklaştıkça, yazlık bebek bakıcısı ilanları da giderek yaygınlaşır.


Bunlar en yaygın bebek bakıcısı türleriydi! Ne tür bir bebek bakıcısı veya bakıcı ilanı ararsanız arayın, Babysits'te kolayca bir profil oluşturabilir ve ihtiyacınız olan her türlü bakıcıyı bulabilirsiniz!

Bakıcı ilanları mı arıyorsunuz? Kendi mahallenizdeki dadı ilanlarını, bakıcı iş ilanlarını ve kendi evinde çocuğunuza bakacak birilerini bulmak için Babysits kullanın!

Bebek Bakıcısı Topluluğuna Katılın!

Ücretsiz kaydol