Aileyle ilk görüşme

Aileyle ilk görüşme

Yazan Babysits
3 dk okuma

Bebek bakıcısının aileyle ilk görüşmesi heyecan verici veya sinir bozucu olabilir. Bu yazımızda, aileyle ilk temasın en iyi şekilde geçmesi ve iyi bir ilk izlenim bırakmak için bazı ipuçları vereceğiz.

Bakıcılar için aileyle ilk görüşme rehberi

Potansiyel bir bebek bakıcılığı işinde, aileyle tanıştığınız ilk an, bebek bakıcılığı işini almanız ve işlerin yolunda gitmesi için oldukça önemli olabilir! Bu ilk görüşmede gerçekten başarılı olmanıza ve mükemmel bebek bakıcılığı işini bulmanıza yardımcı olabilecek birkaç temel husus mevcut. Çocuklarına bakmak istediğiniz ailede nasıl harika bir ilk izlenim bırakabileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

How to meet the family when babysitting

1. Görüşmeden önce:

Gerçekten bir ilk görüşme ayarlayın

  • Ebeveynler ve çocuklarla önceden tanışmak gerekli olmasa da, bebek bakıcılarının ebeveynler ve çocukları ile önceden görüşmelerini şiddetle tavsiye ederiz.
  • Ayrıca, kendi güvenliğiniz için ebeveynler ile halka açık bir yerde buluşmanızı ve yanınızda birisini getirmenizi tavsiye ederiz.

Kendinizi rahat hissettiğinizden emin olun

  • Birbirinizle birkaç kez görüşmeniz gerekse bile, ailenin gerçekten size uygun olup olmadığına karar verinceye kadar kendinize zaman vermelisiniz.
  • Ebeveynler önce, kendileri de evdeyken çocuklarına bakmanızı isteyebilir. Bu sayede aile bebek bakıcısının tarzınızı görebilir ve bakıcılar da onlara soru sorabilir.
  • Çocuğa kendi evinizde bakıcılık yapmayı tercih ederseniz, bakıcılık yapmaya başlamadan önce ebeveynlerden en az bir kez evinizi ziyaret etmesini isteyin.

2. İlk görüşme sırasında

Uygun giyinin

  • Takım elbise giymek şart değil, ancak bebek bakıcılığına uygun kıyafetler giymek veya nispeten özenli giyinmek ebeveynlerde olumlu bir izlenim bırakabilir.

Sorulara hazırlıklı olun

  • Kendiniz ve bebek bakıcılığı veya çocuk bakıcılığı deneyimlerinizle ilgili soruları yanıtlamaya hazır olmak, sizinle görüşme yapan ebeveynleri etkileyecektir.
  • Hazırlıklı olmak, genel olarak sorumlu bir kişi olduğunuzu daha da iyi gösterebilir. Ebeveynlerin size ne tür sorular sorabileceğini önceden tahmin etmeye çalışın!

Kendi sorularınızı hazırlayın

  • Bu aynı zamanda hazırlıklı ve organize olduğunuzu da gösterir.
  • Kendi sorularınızın olması, bebek bakıcılığı işinin tüm sorumluluklarının ne olduğunu daha iyi anlamanıza da yardımcı olur. Bu daha da iyi bir bebek bakıcısı olmanıza yardımcı olabilir!

Çocuklara ilgi gösterin

  • Çocukları iyi tanımak ve onlarla etkileşim kurmak için biraz zaman ayırmalısınız!
  • Bu sayede, çocuklar size daha hızlı ısınır ve çocukların kişiliğini, nelerden hoşlandıklarını ve hangi bakıcı tarzının onlarda daha etkili olacağını anlayabilirsiniz.

3. Görüşmeden sonra

Görüşme iyi geçtiyse ve aile için bebek bakıcılığı yapmak istiyorsanız, daha iyi hazırlanmak adına bakıcılığa başlamadan önce tüm önemli bilgileri düzenlemenizi öneririz. Rehber olarak bilgi formumuzu kullanabilirsiniz.

Babysits, kullanıcılar arasındaki iletişimi kolaylaştırmak için özel bir mesajlaşma hizmeti sunar. Kullanıcılara iletişim bilgilerinizi verme ve diğer mesajlaşma platformlarında konuşma konusunda yeterince rahat olana kadar, Babysits üzerinden iletişim kurmanız önemlidir. Mesajlaşma servisimiz dışında gönderilen mesajlarla ilgili şikayetler konusunda size yardımcı olamayacağımızı lütfen unutmayın, çünkü elimizde mesajlaşma kaydı olmayacaktır. Başka bir mesajlaşma platformu kullanırsanız, sorumluluk size aittir!

Umarız bu ipuçları, görüşeceğiniz ailelerde en iyi izlenimi bırakmanıza yardımcı olur! İlk görüşmeyi halledip işi aldınız mı? Bebek bakıcılığı yaptığınız çocuklarla yapabileceğiniz aktiviteler hakkında farklı fikirleri buradan öğrenebilirsiniz!

Bebek Bakıcısı Topluluğuna Katılın!

Ücretsiz kaydol