Bebek bakıcısı soruları: Bakıcılıktan önce aileye neler sorulmalı?

Bebek bakıcısı soruları: Bakıcılıktan önce aileye neler sorulmalı?

Yazan Babysits
3 dk okuma

Bebek bakıcısı olarak çalışmaya başlamadan önce aileye neler sormalısınız? Aşağıdaki bakıcı ipuçlarıyla kendinizi hazırlayın!

Bebek bakıcısı olarak işinize hazırlanmanın, harika bir bebek bakıcısı profili oluşturmak, ailelere ulaşmak ve o çok önemli görüşmeyi yapmak gibi birçok adımı vardır. Bununla birlikte, çok önemli bir adım da, bebek bakıcılığından önce aileye sorular sormaktır. Bu, ilk görüşme aşamasında veya aile evden ayrılmadan önceki son birkaç dakika içinde yapılabilir.

Doğru soruları sormak, çocuk bakıcısı olarak işinizde başarılı olmanızı sağlayabilir, hayatınızı kolaylaştırabilir ve iletişim kopukluğu nedeniyle oluşabilecek basit hatalardan kaçınmanıza yardımcı olabilir.

Peki, bebek bakıcılığı yapmadan önce ebeveynlere ne sormalısınız?

Bakıcının işe başlamadan aileye soracağı sorular

Bakıcılıktan önce aileye neler sorulmalı?

Çocuk bakıcısı olarak işe başlamadan önce çocuğun ebeveynlerine veya ailesine sorabileceğiniz birçok soru vardır. Genel olarak, sormanız gereken şeyler, aileyle daha önce iletişim kurduğunuzda ne konuştuğunuza ve çocuk hakkında neler bildiğinize göre değişir.

Ancak, bakıcı olarak işe başlamadan önce ebeveynlere ne soracağınıza karar verirken aşağıdaki soruları göz önünde bulundurun:

Biyografik bilgi

  • Çocukların isimleri ve yaşları nelerdir?
  • Çocukların kişilik özellikleri, en sevmedikleri şeyler vb. nelerdir?
  • Çocuklar nelerden hoşlanır? En sevdikleri oyuncaklar, etkinlikler, oyunlar, filmler nelerdir?
  • Çocuğun takip etmeniz gereken günlük programı nedir?

Uygulamaya yönelik bilgiler

  • Bebek bakıcısına ne zaman ihtiyacınız var? Günlük, haftalık, aylık, belirli günler veya saatler?
  • Ebeveynler ne zaman eve dönecek?
  • Evde ihtiyaç malzemeleri nerede bulunur? Evin neresine girmenize izin verilir veya verilmez?
  • Ev kuralları: Evde ne kullanabilirsiniz ya da kullanamazsınız? Çocuklar ne yapabilir ve yapamaz?
  • Acil Durumda Yapılması Gerekenler: Acil durumlarda kimle (ve nasıl) iletişime geçilir, ilk yardım malzemeleri nerede bulunur, çocukların herhangi bir alerjisi veya hastalığı var mı?
  • Bebek bakıcısından beklentiler nelerdir? Yani, sizden yapmanızı isteyebilecekleri ekstra görev veya sorumluluklar var mı (ör. yemek yapmak, evcil hayvanlara bakmak vb.)?

Sorular çocuğun yaşına göre de değişebilir. Örneğin, bir bebeğe bakıcılık yaparken aileye hangi soruları soracağınızı merak ediyorsanız, yukarıdakiler yeterli olabilir. Ancak günlük programlarının ayrıntısına, normalde ne zaman uyuduklarına, ne zaman-ne yediklerine ve hatta yemek yedirmek için veya ağladıklarında susturmak için neler yapabileceğinizle ilgili ipuçlarına kadar derinlemesine bilgi alın.

İşinizi kolaylaştırmak için, bebek bakıcısı kontrol listemize bir göz atın:

bebek bakıcısı kontrol listesi

Fikir vermesi için bebek bakıcısı kontrol listemizi kullanabilir veya yanıtlamak veya sormak isteyebileceğiniz soruları daha iyi anlamak için bebek bakıcısı görüşme sorularımıza göz atabilirsiniz.

Artık ailelere ne soracağınızı öğrendiğinize göre, bebek bakıcısı ilanı aramanın zamanı geldi! Ya da dadılık ilanları da arıyor olabilirsiniz. Aradığınız işi bugün bulmak için Babysits kullanın.


Bebek bakıcılığı veya çocuk bakıcılığı görüşmesine hazırlanmak için daha fazla ipucu isterseniz aşağıdaki makaleleri de inceleyebilirsiniz:

Aile ile ilk görüşme

Bebek bakıcısı testi

Bebek Bakıcısı Topluluğuna Katılın!

Ücretsiz kaydol