Bebek bakıcılığına kaç yaşında başlayabilirsiniz?

Bebek bakıcılığına kaç yaşında başlayabilirsiniz?

Yazan Babysits
4 dk okuma

Fazladan para kazanmak mı istiyorsunuz, sorumluluk sahibi misiniz ve çocukları seviyor musunuz? O zaman tam zamanlı veya yarı zamanlı bir bebek bakıcısı olarak çalışmak tam size göre! Ancak bebek bakıcılığı yapmaya başlamadan önce, kaç yaşında olmanız gerektiğini ve neleri göz önünde bulundurmanız gerektiğini bilmelisiniz.

Bebek bakıcısı olarak çalışmak için kaç yaşında olmanız gerekir?

Bazı ülkelerde, çocuk bakıcısı olarak çalışmak için en küçük yaş 14 veya 15 iken, diğerlerinde yasal bir gereklilik yoktur. Veya özellikle resmi bir sözleşme veya istihdam durumu olmaksızın bir akraba veya arkadaş için "kayıt dışı" çalışırken, bebek bakıcıları için yaş kısıtlamaları, hükümet tarafından düzenlenmemiştir.

Babysits platformunda ise genel olarak, bebek bakıcılığı için minimum yaş, konuma bağlı olarak genellikle 14-16 yaşları arasında değişmektedir.

Bebek bakıcısı yaşı
Çocuk bakıcısı yaşı

Bebek bakıcısı olarak çalışmak için hazır mısınız?

14-16 yaşında mısınız? Bebek bakıcısı olarak çalışmak istiyorsanız hala göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey var. Kendinizi iyice değerlendirip, bir çocuğa bakıcılık yapmak için yeterli bilgi ve deneyime sahip olup olmadığınıza karar vermelisiniz. Ayrıca müsait vaktiniz olup olmadığını ve bebek bakıcılığı için isteyeceğiniz ücreti de düşünmeniz gerekir.

Bebek bakıcısı olarak çalışmak için yeterli bilgi ve deneyime sahip misiniz?

Bebek bakıcılığı size hızlı ve kolay bir şekilde para kazanabileceğiniz bir yan iş gibi gelebilir ancak bebek bakıcılığının çok fazla sorumluluk gerektirdiğini asla unutmamalısınız. Kendinize şu soruları sormanızda fayda var;

  • Bir çocuğa bakıcılık yapacak kadar sorumlu muyum?
  • Bir çocuğa bakmak için yeterli deneyimim var mı?
  • Bir çocuğa bakıcılık yapmak için çocuk bakımı hakkında yeterli bilgiye sahip miyim?

Bu soruları samimi olarak "evet" diye cevapladıysanız, kesinlikle hazırsınız! Yine de emin olamadınız mı? O zaman bebek bakıcılığı testimizi çözebilir veya nasıl iyi bir bebek bakıcısı olunacağına dair ipuçları içeren diğer makalelerimizi okuyabilirsiniz.

Bir ebeveyn misiniz ve genç bir bebek bakıcısının çocuklarınıza bakıcılık yapmak için yeterli deneyime, bilgiye ve sorumluluğa sahip olup olmadığından emin değil misiniz? O zaman değerlendirme ve referansları varsa istemenizi şiddetle tavsiye ederiz. Bakıcı adayı daha önce hiç bebek bakıcılığı yapmamışsa ve bu referanslara sahip değilse, belirli sorular sorarak bilgi birikimi ve sorumluluk sahibi olup olmadığı hakkında fikir edinebilirsiniz. Bazı soru örneklerini makalemizde okuyabilirsiniz: bebek bakıcısıyla nasıl görüşme yapılır.

Bebek bakıcılığı

Yaşınız çok küçükse, çocuk bakma deneyiminiz olmama ihtimali çok yüksektir. Bu durumda, önce tuvaletini bilen ve konuşabilen çocuklara bakıcılık yaparak başlamak sizin için daha uygun olabilir. Daha fazla deneyim kazandıktan sonra, dilerseniz bebeklere bakıcılık yapmayı düşünebilirsiniz. Bebeklerin tüm ihtiyaçları bakıcı veya annesi tarafından karşılandığı için, bir bebeğe nasıl davranılması gerektiği ve onlara neler yapıp yapamayacağınız konusunda kapsamlı bilgiye sahip olmanız gerekir.

bebek

Bakıcılık saatleri ve müsaitlik durumu

14-16 yaşındaysanız, muhtemelen hala okula gidiyorsunuzdur. Bunu dikkate alarak, hafta sonu veya okuldan sonra bebek bakıcılığı yapabilirsiniz. Bazı ülkelerde genç bireylerin gece geç saatlerde bebek bakıcılığı yapmasına izin verilmediğini unutmayın. Böyle bir durumda, bu saatlerde çocuk bakıcısı olarak çalışmak için 18 yaşına kadar beklemeniz gerekebilir.

Bakıcı maaşı

Ortalama bebek bakıcısı maaşı genellikle ülkeye ve şehre göre değişir. Daha genç bir bebek bakıcısı olarak, yaşı daha büyük bebek bakıcılarına kıyasla maaşınızın muhtemelen daha düşük olacağını unutmayın. Ve deneyim seviyenize bağlı olarak, ortalamanın altında bir ücret kazanabilirsiniz. Ancak, daha fazla deneyim kazandıkça, deneyiminize göre ücretinizi artırabilirsiniz.

bakıcı maaşınızı belirleyin

Bir bebek bakıcısında olması gereken karakter özellikleri

Bebek bakıcılarının kesinlikle ihtiyaç duyduğu birkaç özellik vardır. En önemlilerinden biri de, çocuklar için kocaman bir kalptir. Yoksa siz bebek bakıcılığı yapmak için mi doğdunuz?

  • Sorumlu!
  • Çocuklar için kocaman bir kalp
  • İlgili
  • Sabırlı
  • El işi yapmayı ve oyun oynamayı seven
  • Yaratıcı
  • Adil
  • Bağımsız/kendi kendine yeterli
  • Güvenilir

bebek bakıcısı karakter özellikleri


Kanunen, bebek bakıcılığı yapmak için genellikle 14-16 yaşında olmanız gerekir, Babysits platformunu kullanırken de durum aynıdır. Deneyim, bilgi, karakter özellikleri ve daha fazlası, bebek bakıcılığı yapmayı düşünürken göz önünde bulundurulması gereken oldukça önemli hususlardır. 14-16 yaşındaki bazı bireyler bebek bakıcılığına başlamak için mükemmel adaylar olabilirken, diğerleri bu iş için hazır, sorumlu veya bilgili olmayabilir.

Bebek bakıcılığı yapmaya başlamaya hazır mısınız? O zaman, size en yakın mükemmel bebek bakıcısı iş ilanını bulun!

Yakınınızdaki bakıcı ilanlarını bulun

Bebek Bakıcısı Topluluğuna Katılın!

Ücretsiz kaydol