Bebek bakıcısı için nasıl iyi bir değerlendirme yazılır?

Bebek bakıcısı için nasıl iyi bir değerlendirme yazılır?

Yazan Babysits
4 dk okuma

Çocuklarınıza bakması için birini seçmek hafife alınacak bir şey değildir, bu kişinin güvenilir olup olmadığını ve bebek bakıcılığı işinin gerekliliklerini karşılayıp karşılamadığını bilmek önemlidir. Aynı şekilde, bebek bakıcılarının da onları işe alan ailelere güvenebileceklerini bilmeleri ehemmiyetlidir. Bu nedenle, bu makalede bebek bakıcısı, dadı, çocuk bakıcısı veya ebeveynler için nasıl harika bir değerlendirme yazılacağını ve yorum ve değerlendirmelerin neden bu kadar önemli olduğunu açıklamak istiyoruz.

"Gerçek" hayatta ne sıklıkla olumlu veya olumsuz deneyimlerinizi çevrenizdekilerle paylaşırsınız? Bunlar, marketteki somurtkan kasiyer ya da bebek arabasını otobüse bindirmenize yardım eden son derece nazik kadın olabilir. Her gün başınıza böyle şeyler gelebilir ve bunları sık sık tanıdığınız insanlarla paylaşırsınız. Peki internetteki davranışlarımız neden farklı? Özellikle bebek bakıcılığı söz konusu olduğunda, başkalarının güveni ve deneyimi, bilmemiz gereken son derecede hayati bilgilerdir. Bu nedenle, bir bebek bakıcısı veya aile için nasıl iyi bir yorum bırakacağınız konusunda size bazı ek ipuçları vermek istiyoruz!

Değerlendirmeler neden bu kadar önemli?

Babysits platformu bir çocuk bakım ajansı değildir, aileler ve bebek bakıcıları için bir bebek bakıcılığı topluluğudur. Aileler ve bakıcılar bu toplulukta birbirleriyle bağımsız olarak iletişim kurabilir ve bireysel ihtiyaçlarına göre kendi kararlarını verebilirler. İlk izlenim muazzam öneme sahiptir ve bir bebek bakıcısı ile ebeveynin birbirleriyle iletişim kurmak isteyip istemeyeceklerini belirler. Bu aynı zamanda değerlendirme yazmanın ve profilinizde birkaç yorum bulunmasının değerli olmasının da nedenidir. Bir bebek bakıcısının bir veya daha fazla olumlu değerlendirmesi varsa, bunların ebeveynin izlenimi üzerinde olumlu bir etkisi olacaktır. Ebeveyn artık bebek bakıcısının deneyim kazandığını ve diğer ebeveynlerin de onu tavsiye ettiğini bilir. Doğal olarak aynı durum, aileler hakkındaki geri bildirimler için de geçerlidir. Bir bebek bakıcısı, bir ailenin profilinde olumlu bir yorum görürse, diğer bebek bakıcılarının bu aileyle çalışmayı olumlu ve güvenilir olarak değerlendirdiğini bilir.

Değerlendirmelerin önemli olmasının bir başka nedeni de rozet sistemimiz. Başka bir kullanıcıdan değerlendirme alırsanız, yorum rozetinin kilidi açılır ve 80 puan kazanırsınız. Ve ne kadar çok puan toplarsanız, profiliniz diğer kullanıcılar tarafından o kadar görünür olur ve o kadar çok mesaj alırsınız.

Değerlendirme yazmanın öneminin son nedeni de, Babysits'deki üye sayısıdır. Babysits'in dünya çapında 2,9 milyondan fazla kullanıcısı olduğu için, tüm profilleri kontrol etmemiz imkansız. Bu yüzden yorumlarınız bizim için çok değerli. Değerlendirmeler tüm topluluğa dürüst tavsiyeler sağlar ve çocuk bakımının kalitesini korumamıza ve artırmamıza yardımcı olur. Ayrıca, bu sayede ebeveynleri ve bebek bakıcılarını güçlendirmemizi mümkün kılarsınız.

Anlamlı ve faydalı bir değerlendirme yazmak için ipuçları

Bir bebek bakıcısı, dadı, çocuk bakıcısı veya ebeveyn için değerlendirme yazmak istiyorsanız, kendinizi onların yerine koymanız yardımcı olacaktır. Siz olsaydınız, diğer ebeveynlerden veya bebek bakıcılarından gelen değerlendirmelerde ne görmek isterdiniz? Örneğin, bir ebeveynseniz, bakıcılar için değerlendirme yazarken aşağıdaki bilgileri dahil edebilirsiniz:

  • Bakıcının kaç çocuğa baktığı
  • Bebek bakıcısını diğerlerinden ayıran şeyler
  • Bakıcılık esnasında yapılan aktiviteler

Bakıcıdan memnuniyetiniz hakkında genel bir açıklama yapmanız da çok önemlidir. Öte yandan, bebek bakıcıları da değerlendirme yazarken aşağıdaki noktalara değinebilir:

  • Bebek bakıcılığı randevusundaki çocuk sayısı
  • Aileyle iletişim durumu
  • Anlaşılan sürelere uyulup uyulmadığı

Aşağıda, bize göre, kısa ve öz olmakla birlikte, tüm önemli bilgileri içeren bir değerlendirme örneği mevcut. Kim Sevinç'i tutmak istemez ki?

Değerlendirme örneği

Nereden değerlendirme yazılır

Son olarak, başka bir kullanıcı için nasıl ve nerede değerlendirme yazabileceğinizi tam olarak açıklamak istiyoruz. Referanslardan farklı olarak, yalnızca kullanıcıyla Babysits mesajlaşma sistemi üzerinden iletişim kurduysanız yorum bırakabilirsiniz. Kullanıcıyla daha önce iletişime geçtiyseniz, gelen kutunuzdaki konuşmada Değerlendirme Düğmesine tıklayabilirsiniz. Buna tıklarsanız, Değerlendirme Sayfasına yönlendirileceksiniz. İsimsiz bir yorum yazmanız da mümkün.

İlk yorum yazan sizseniz, diğer kullanıcıyı bilgilendireceğiz. İlk 14 gün boyunca, diğer kullanıcı da bir değerlendirme yazana kadar yorumunuzu göremez (bu yüzden dürüst olmaktan korkmayın!).

Değerlendirme veya referanslar hakkında başka sorunuz varsa SSS sayfamıza göz atabilirsiniz. Umarız bu açıklamalar yardımcı olmuştur ve Babysits topluluğunun bir parçası olduğunuz için de teşekkür ederiz!


Bölgenizde bir bebek bakıcısı veya bebek bakıcılığı işi mi arıyorsunuz? Burada bulabilirsiniz:

Bebek Bakıcısı Topluluğuna Katılın!

Ücretsiz kaydol