Kartondan Hayvan Yapımı Kendin Yap Fikirleri

Kartondan Hayvan Yapımı Kendin Yap Fikirleri

Yazan Babysits
2 dk okuma

Eski kartonlar, hepimizin evlerimizde bir yere saklamaya meyilli olduğu eğlenceli ve çok yönlü bir malzemedir. Öyleyse, bunları çöpe veya geri dönüşüm kutusuna atmak yerine, neden kartonla eğlenceli bir şeyler yapmıyorsunuz? Çocukları toplayın, boyaları hazırlayın ve yaratıcılığınızı gösterin!

Çocuklara hassas ekosistemimizin dengesini öğretmek çok önemlidir. Bu yüzden, çocuklarınıza bu konuları anlatmanıza yardımcı olmak için, kullanabileceğiniz bu eğlenceli kendin yap karton hayvan etkinliğini hazırladık! Hem kendi hayvanlarınızı hazırlayın hem de eğlenerek çocuklara ekosistemi öğretin?

Çocuklar için kartondan hayvanlar

Başlamak için tek ihtiyacınız olan bir makas, bir kurşun kalem ve biraz karton. Hangi hayvanı yapmak istediğinizi biliyorsanız, kartona basit bir taslak çizerek başlayabilirsiniz. Çok ayrıntılı olmasına gerek yok çünkü daha sonra boyarken detayları ekleyebilirsiniz!

Çocuklar için etkinlik

Buradaki amaç, şekillerinizi olabildiğince basit tutmak! Yaban hayatındaki hayvanlarımızın her birini genel olarak temsil etmek için hayvan şekilleri oluşturduk ve ardından her vücut şeklinde kestiğimiz iki yarığa oturacak "U" şeklinde bacaklar hazırladık.

Kesilmiş kartonlar

Ve şimdi boyama zamanı! Hayvanların doğal görünümüne uygun renklerde akrilik boyalar kullandık. Tabii ki, biraz renk katmak ve mor bir fil veya mavi bir zürafa yapmak istiyorsanız, tamamen özgürsünüz! İlk katlar kuruduktan sonra, zürafanın benekleri gibi tüm bu eğlenceli ekstra detayları eklemek için ince bir fırça kullanabilirsiniz.

boyanmış kartonlar

Karton hayvanlarınızı boyamayı bitirdikten ve kurumaları için biraz bekledikten sonra, hayvanlarınızı tamamlamak için onları bir araya getirebilirsiniz!

Karton etkinlikleri

İşte hazır! Kısa sürede kendinize ait bit yabani hayvan sürünüz olacak. Bu maketler çocuk kitaplarının yanındaki bir rafta harika görünür, hatta ipe bağlayıp hareket bile ettirebilirsiniz.

Kartondan hayvan maketleri

Bu kendin yap etkinliğimizden hoşlandınız mı? Çocuklar için daha fazla harika etkinlik bulmak için diğer kendin yap çalışmalarımıza göz atın!

Ve eserlerinizi bizimle Instagram'da paylaşmayı unutmayın! @babysits'i etiketleyin ve yabani hayvanlarınızı gösterin.

Bebek Bakıcısı Topluluğuna Katılın!

Ücretsiz kaydol