Babysits karbon nötrdür!

Babysits karbon nötrdür!

Yazan Babysits
2 dk okuma

Babysits'te, çocukların mutlu ve sağlıklı büyüyebilmeleri için çocuk bakımı konusunda toplulukları güçlendirme misyonumuza bağlıyız. Küresel iklim değişikliğine karşı önlemler almak, amacımızın ayrılmaz bir parçası olarak tanımladığımız, tutkuyla bağlı olduğumuz ve kendimizi adadığımız bir hedeftir.

Babysits İklim Krizi için Önlemler Alıyor

Biz de İklim Eylemi hareketine katıldık! Yani Karbon Nötr! olduk

Babysits, özellikle, iklim değişikliğine karşı önlem almaya kararlı işletmeleri bir araya getiren ve kendi karbon salınımlarını nasıl azaltabilecekleri konusunda onlara yardım eden bir kuruluş olan Liderler İklim Eylemi'nin (LFCA) bir üyesidir.

LFCA

LFCA'nın yardımıyla aşağıdakileri yapabildik:

  • Karbon emisyonlarımızı ölçtük.
    Ofisimizdeki enerji kullanımından üretilen/geri dönüştürülen atıklara, çalışanların işe gidiş mesafesine ve daha pek çok detaya kadar işimizin tüm yönlerinin etkisini hesapladık.

  • Karbon ayak izimizi dengeleyip ve Karbon Nötr olduk.
    Babysits'in toplam karbon salınımını hesaplayarak, şirketimiz tarafından üretilen emisyonları doğrudan dengelemek için bir VCS Gold Standard (doğrulanmış karbon standartları)projesine yatırım yaptık.

  • Gelecekteki emisyonları azaltmak için politika/uygulamaları belirledik.
    Önümüzdeki yıllarda karbon ayak izimizi azaltmak için kendimizi adadık ayrıca politika ve uygulamalarımızı değiştirdik.


Katkı Sağlamaya Devam

Yukarıda attığımız adımların yanı sıra farklı yollarla da katkı sağlıyoruz:

  • Eğitim veriyoruz

Ebeveynler, bakıcılar ve çocuklardan oluşan topluluğumuzu iklim değişikliği ve bu konuda neler yapabilecekleri konusunda eğitmek için içerikler oluşturuyoruz. Verdiğimiz eğitimler: çocuklara iklim değişikliğini öğretmek, kendin yap projeleri ile geri dönüşüm sağlamak, ağaç dikme faaliyetleri ve daha fazlası.

Aşağıdaki örneklere göz atın!

Çocuklarla geri dönüşüm

Kartondan hayvan yapımı

  • Farkındalığı yayıyoruz

Aktifiz ve topluluğumuzda farkındalık oluşturmamızı sağlayacak bilgi ve kaynakları paylaşmak için platformumuzu kullanıyoruz. Ayrıca Fridays for Future(Gelcek için Cumalar) ve iklim yürüyüşlerine de aktif olarak katılıyoruz.

Fridays for future Babysits

  • işbirliği yapıyoruz

Diğer kuruluşlarla işbirliği yapmak, iklim eylemine daha fazla insanı dahil etmek ve bilgi, kaynak ve farkındalığı daha da büyük ölçekte paylaşmak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.


Katkımız ve LFCA(İklim Liderleri) ile iklim eylemi taahhüdümüz hakkında daha fazla bilgi edinmek için İklim değişikliği sayfamızı ziyaret edin.(İngilizce’dir.)

Bebek Bakıcısı Topluluğuna Katılın!

Ücretsiz kaydol