Çocuklarla Nasıl Geri Dönüşüm Yapılır

Çocuklarla Nasıl Geri Dönüşüm Yapılır

Yazan Babysits
3 dk okuma

Doğanın yardımına ihtiyacı var! Greta Thunberg'in sürekli söylediği gibi, gezegenimiz yavaş yavaş değişiyor ve hemen bazı adımlar atmalıyız! Ancak çocuklar teorik dersleri sevmezler bu nedenle, çevreye nasıl yardımcı olabileceğimizi günlük uygulamalarla açıklamak önemlidir! Çocuklarınıza geri dönüşümü eğlenceli bir şekilde nasıl öğreteceğinizi keşfetmek için yazımızı okuyun.

İlk olarak, geri dönüşümün ne anlama geldiğini anlamak önemlidir. Geri dönüşüm, atıkları yeni malzemelere, nesnelere veya başka maddelere dönüştüren bir süreçtir.

Günlük rutinimiz sırasında nasıl geri dönüşüm yapılır?

Aşağıdaki geri dönüştürülebilir maddelerle ilgili 4 temel fark olduğunu herkes bilir:

  • Kağıt
  • Plastik
  • Organik
  • Cam

Yukarıdaki liste gayet kısa çünkü teneke kutular veya kıyafetler için de özel çöp kutuları yapılabilir. Geri kalan her şey, geri dönüştürülemeyen atıkların toplandığı diğer çöp kutusuna atılabilir.

Geri dönüşüm çevre için neden önemlidir?

Sera gazı emisyonlarını azaltır;
Hammaddeleri ve kaynakları verimli bir şekilde kullanmış oluruz (su ve elektrik tasarrufu gibi);
Sağlığımız için de faydalıdır.

Geri dönüşüm herkesin günlük rutinine dahil etmesi gereken bir eylem olmalıdır. Bu nedenle, çocukları bu etkinliğe dahil etmek daha da önemlidir çünkü onlara yaşadıkları çevre üzerinde küçük katkılarının nasıl olumlu bir etkisi olabileceğini öğretirseniz, sorumlu yetişkinler olma ihtimalleri daha da artar.

Peki çocuklarla nasıl geri dönüşüm yapılır?

Çocuğunuzu özellikle evde size yardım etmesi için ikna etmiş olabilirsiniz, ancak pratikte nasıl yapılacağını öğreteceğinizi bilmiyor musunuz? Bunu başarmanın 3 farklı yolunu aşağıda bulabilirsiniz:

1. Görsel içeriklerden faydalanın

Nasıl geri dönüşüm yapılır

Çocukların, görsellerle desteklenen bilgileri daha kolay öğrendikleri bilinmektedir. Yukarıdaki görsel sayesinde çocuğunuz farklı atıkların tam olarak hangi atık kutusuna atılacağını bilecektir. Bu görseli kullanabilir veya her yemekten sonra kendinizinkini yapabilirsiniz ve her şeyi doğru çöp kutusuna atarak ailece ekip çalışması yapabilirsiniz! Eğlenceli bir aktivite üstelik ailece biraz eğlenceli vakit geçirmek için iyi bir yol olabilir!

2. Oyuncaklarınızı bağışlayın

Çocukları daha sorumlu olmaya ve çevrelerinin farkında olmaya teşvik etmeye yardımcı olacak başka bir fikir de artık kullanmadıkları oyuncakları bağışlamaktır. Çocuklar, hem eski hem de yeni oyuncaklar için yeterli alan olmadığına bakmadan, giderek daha fazla oyuncak almayı çok isterler.

Oyuncak dolu bir bağış kutusu

Eski oyuncaklardan sıkılmaları gayet normal ama onları atmak yerine başka çocuklara bağışlayabilirsiniz. Birkaç kutu çıkarın ve çocuklarınızdan yardım isteyin! Onlara bunu sadece oyuncakları geri dönüştürmek için değil, diğer çocuklara güzel ve unutulmaz bir çocukluk yaşatmak için yaptığınızı açıklayın!

3. Kendiniz yapın

Sürdürülebilirlikle gerçekten ilgileniyorsanız, yalnızca geri dönüşümle kalmayıp, bazı malzemeleri yeniden kullanabilirsiniz. En sevdiğimiz malzemelerden biri, birçok farklı yaratıcı şeye dönüşebilen tuvalet kağıdı rulosu.

İki farklı tuvalet kağıdı rulosu fikri

Kendin Yap 1: Yarış Arabaları
Her zaman “Arabalar” animasyon filmindeki ünlü yarış Arabalarını kendiniz mi yapmak isterdiniz? Şimşek McQueen ve arkadaşlarına yeniden hayat verebilirsiniz!

Bu harika kendin yap projesini yol güvenliği eğitimi vermek için de kullanabilirsiniz. Birkaç yol işaretiyle bir yol çizebilir ve çocuklarınıza temel bilgileri öğretebilirsiniz.

Kendin Yap 2: Marakas
Müziğin herkesin günlük rutininin bir parçası olması gerektiğine inanıyoruz! Ama müziği özellikle eğlenceli bir şekilde çocukların hayatına nasıl dahil edebilirsiniz? Biraz tuvalet kağıdı rulosu alıp kendi marakaslarınızı yapabilirsiniz. Bir saatten kısa sürede en ünlü müzik aletlerinden birini kendiniz yapabilirsiniz!

Bunlar, çocukların yaratıcılığını geliştirmenize ve nerede olursanız olun eğlenmenize yardımcı olacak iki kendin yap örneğiydi!
Daha havalı fikirler için diğer yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Kısacası, bu tarz etkinlikleri günlük rutininize ekleyin ve bunu bir alışkanlık haline getirin. Bebek bakıcısıysanız, çocuklarla etkinlik yapmak için fikirlerimizden bazılarını kullanabilirsiniz. Sadece çocukları meşgul edecek bir aktivite olmayacak, aynı zamanda eğitici de olacak.

Çevreyi önemsiyoruz ve umarız siz de bize katılırsınız!

Bebek Bakıcısı Topluluğuna Katılın!

Ücretsiz kaydol